Az új T4 LP Stage V traktorok teljessé teszik a New Holland T4 Specialty termékcsalád frissítéseit, kiegészítve a nemrégiben továbbfejlesztett T4 F (gyümölcs), N (keskeny) és V (szőlőültetvény) modelleket.

Az új T4 LP traktorokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a gyümölcstermelők, a hegyvidéki, vagy dombos területen gazdálkodók, a kisebb állattartók, az alacsony súlypontú traktort igénylő, esetleg alacsony épületekben dolgozó traktorok igényeinek; valamint továbbfejlesztették a kényelmi szolgáltatásokat, növelték a teljesítményt és javították a hatékonyságot is. Borulásvédelemmel és síkpadlós fülkével kaphatók a kezelő kényelme érdekében, valamint Class 4 szűréssel, amely képes eltávolítani a bejövő levegő szennyeződéseit, beleértve a permetködöt is.

Az 518 Nm maximális nyomatékot mindössze 1.300 ford./perc fordulatszámon és 40%-os támasztónyomatékot kínáló új 120 lóerős névleges teljesítményű zászlóshajó modell piacra lépésével a traktortípus használóinak növekvő teljesítményigénye kielégítése érdekében immár öt T4 LP modell áll rendelkezésre. Mindegyik FPT F5C négyhengeres motorral (amely 75 lóerőtől indul) és 40 km/h Shuttle Command 16/16 sebességváltóval rendelkezik, bár számos további sebességváltó opció áll rendelkezésre. Az új LED-csomag jelentősen javítja a megvilágítást.

New Holland

Az alacsony súlypont a dombos területeken is kiválóan használhatóvá teszi a traktort – forrás: cnh

Két első tengelyopció áll rendelkezésre, hogy minden igénynek megfeleljen, mindkettő elektrohidraulikus 4wd menedzsmenttel és csúszásgátlóval lett felszerelve a maximális tapadás és biztonság érdekében, dombos körülmények között. A standard első tengely keréktávolsága 1.460 mm, míg a szélesebb kiállást igénylők számára a T4 LP traktorok opcionálisan 1.585 mm-es keréktávolsággal kaphatók. A traktorok teljes szélessége 1,588 és 2,500 mm között alakul. A tapadás, a stabilitás növelése és a talajtömörödés csökkentése érdekében lehetőség van Pneutrac gumiabroncsok használatára.

A 2.500 kg-os teherbírással a továbbfejlesztett első tengely alkalmassá teszi a T4 LP traktorokat a frontmunkagépekkel való munkavégzésre.Minden modell rendelhető lapos fedélzetű VisionView™ fülkével, amely a szegmens legalacsonyabb zajszintjét kínálja 71 dB(A)-val, és ROPS/FOPS-megfelelőséget biztosít a biztonság és a homlokrakodókkal való kompatibilitás érdekében. A fülkemodellek a Blue Cab™ 4 szabadalmaztatott 2. és 4. kategóriájú kettős szűréssel is kaphatók, amely maximális védelmet nyújt a por, pollen és permetköd ellen. A fülkében található frissített kezelőszervek olyan funkciókat tartalmaznak, mint a nagyobb New Holland traktorokban, például az InfoView™ digitális műszeregységet a legfontosabb kezelőszervek és beállítások kezeléséhez. Az új elektrohidraulikus kardántengely-vezérlés leegyszerűsíti a bekapcsolást egy nedves tengelykapcsolóval, hogy megvédje a sebességváltó alkatrészeit a nagy nyomatékcsúcsoktól.


"Tovább erősítjük speciális traktorkínálatunkat, egy olyan területen, ahol a New Holland különösen erős" – mondta Carlo Lambro, a New Holland Agriculture márka elnöke. "Az új T4 Specialty sorozat, beleértve az LP modelleket is, ügyfeleink egyedi kérései és speciális igényeik széles köréhez való alkalmazkodás eredménye. A gépcsalád bővítése azt jelenti, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő kombinációt."