Ezzel a géppel a LEMKEN, a professzionális növénytermesztés specialistája teljesen átalakította a vontatott vetőgép kombinációinak kínálatát, még erősebben a jövedelmezőségre koncentrálva a fejlesztéseit.

A Lemken Solitair DT vetőgép magtartály maximális űrtartalma 5.100 liter

A DT magtartály maximális űrtartalma 5.100 liter – fotó: Lemken

Hogy az első lépésben biztosítsa a megfelelő visszatömörítést, az új Solitair DT egy mellső gumikerekes tömörítőegységgel van felszerelve. A magágykészítés második lépéséhez a Solitair DT fel van szerelve egy viszonylag nagy, 465 mm átmérőjű homorú tárcsákkal szerelt rövidtárcsával, amelyeket egyedi laprugós biztosítással láttak el.

Ha a talajművelés intenzitásának a csökkentése a cél, függőleges hullámos tárcsák használhatóak a homorú tárcsák helyett, amelyek kevésbé hatolnak a talajba, csökkentve a vízveszteséget és a gyomok kelését. Ha a vetett sorok célzott visszatömörítése szükséges, a rövidtárcsa után egy trapéz tömörítőhenger kapcsolható.

A Solitair vetőrendszerének „szívét" egyedi elektromos hajtású, műtrágyának ellenálló adagolók képezik, amelyek mindegyike egy külön elosztót lát el vetőmaggal. A magadagoló kerekek magadagoló kerék készletekbe vannak kombinálva, ami szükségtelenné teszi a magadagoló kerekek be- és kikapcsolását. A magadagoló kerék készletek szerszám nélkül cserélhetőek. A Solitair DT vetőgépre szerelt vetőegységen a bevált, paralelogramma-vezetésű OptiDisc duplatárcsás csoroszlyák találhatóak mélységhatároló kerékkel ellátva.

Lemken Solitair DT új vetőgép

Biztosítva a megfelelő visszatömörítést, az új Solitair DT egy mellső gumikerekes tömörítőegységgel van felszerelve – fotó: Lemken

A DT magtartály maximális űrtartalma 5.100 liter, és osztott magtartályos kivitelű. Az osztott magtartály lehetővé teszi a Solitair DT esetén a műtrágyázással kombinált vetést, vagy különböző vetőmagok vetését. Két változat érhető el: a kevert kijuttatású változat esetén a műtrágya és a vetőmag ugyanabba a magárokba kerül, míg az elkülönített kijuttatású változat a vetési mélység alá juttatja ki a műtrágyát, az erre a célra szolgáló duplatárcsás csoroszlyák révén.

Osztott magtartály vetéshez

Osztott magtartály műtrágyázással kombinált vetéshez vagy különböző vetőmagok vetéséhez – fotó: Lemken

A cég vetőgép-tervei szerint az őszi szezonban debütálhat Magyarországon.

Ha felkeltette érdeklődését a vetőgép, akkor keresse a Lemken Hungária Kft munkatársait.

Póczik Balázs
Telefon: +36/30-748-5380 
E-mail: poczik@lemken.com