„A Väderstad Tempo vetőgépekhez rendelhető aprómagvető-készlet lényegesen javítja a munka minőségét cukorrépa és repce vetésekor, ami magasabb termésátlagokban és a vetőgép szélesebb spektrumban történő használatában nyilvánul meg” – mondta Mattias Hovnert, a Väderstad Sales & Marketing igazgatója, majd hozzátette: “Kukorica, cukorrépa, szója, napraforgó, repce, gyapot, cirok és még megannyi más növény – a Tempo vetőgépek a szántóföldi növények széles skáláját képesek kiváló minőségben elvetni.”

vetés

Az aprómagvető-készlet javítja a vetés minőségét

Az aprómagvető-készlet minden Tempo szemenkénti vetőgépre elérhető lesz a 4 soros Tempo R modelltől egészen a Tempo R 18-ig. Ezen felül utólag is megrendelhető lesz a már meglévő vetőgépekhez is.

Kiváló vetési pontosság

Az aprómagvú növények sekély vetésekor minimum elvárás, hogy a vetőgép kíméletesen kezelje a vetőmagot. Az aprómagvető-készlet két fő komponense a rugóterhelésű nyomókerék, valamint a változtatható szögű zárókerék.

vaderstad

“A nyomókerék feladata, hogy megállítsa a vetőcsoroszlyát elhagyó vetőmagot és optimális mag-talaj kapcsolatot alakítson ki. A változtatható rugóterhelésű nyomókerék mindezt kíméletesebben végzi el, ami előnyösebb a sekély vetésű növények esetében”, mondja Mattias Hovnert, és így folytatja:A sekélyre vetett növények sorainak zárására változtatható szögű zárókerék szolgál, melynek helyzete a vetőegységeken található karokkal állítható.

A Tempo aprómagvető-készlet 2018 februárjától lesz elérhető.