Miután a közelmúltban a Puma kínálatát az erősebb, 280 lóerős 260 CVXDrive modellel egészítette ki, a Case IH figyelmét a nagyobb teljesítményű nehézgépeket felvonultató Optum termékcsalád felé fordította – számolt be a Farmers Weekly.

Ennek eredményeként már a küszöbön áll egy új csúcskategóriás gép, az akár 340 lóerős teljesítményre is képes Optum 340 CVXDrive, mellyel a legnehezebb, nagy vonóerőt igénylő talajmunkák is pikk-pakk elvégezhetők lesznek.

Az új modell – amely Európában először a június 13-14-i Cereals Event kiállításon mutatkozik be – a CNH négyfokozatú CVT sebességváltójának továbbfejlesztett változatával rendelkezik, mely hatékonyan képes kezelni a megnövekedett teljesítmény és nyomaték jelentette kihívásokat.

Case IH Optum 340

Az Optum 340 CVXDrive a nagygazdaságok vezérgépe lehet – fotó: Case

Az Optum CVXDrive modellek Headland Management Control II rendszerrel rendelkeznek, amely segíti a vezetőt a fordulóban való kanyarodáskor. Beállítható a motor fordulatszámának csökkentése is a munkagép felemelése után. A traktor automatikusan beállítja az előremeneti sebességet, a kormányzást (opció), a vonóhorog helyzetét és a TLT sebességét. Az új AFS AccuTurn Pro technológiával pedig a fordulókezelési és kormányzási folyamatok kombinálódnak, a rendszer automatizálja a forduló teljes műveletét, kiszámítja az optimális fordulási útvonalat és sebességet, valamint vezérli a munkagépet.