Messziről tekintélyt parancsol 28 méteres légzsákos keretével és 4000 literes tartálytérfogatával a Mazzotti MAF 424-es önjáró permetezőgép Szany határában. Az itt gazdálkodó termelő a Bábolnai Gazdanapokon pillantotta meg annak idején ezt a gépet az Agro-Tipp Kft. standján – a megvásárlás mellett azonban nem csak megnyerő külseje miatt döntött.

Német Levente egyéni vállalkozóként dolgozik Szany határában és a gazdasági üzemmérete, valamint a bérmunkával megművelt területek elhelyezkedése miatt is mindenképpen önjáró permetezőgép vásárlásban gondolkodott. Az önjáró kivitelen kívül a légzsákos technológiához és a nagy területteljesítményhez is ragaszkodott a gazda, így nem csoda, hogy

ár-érték arányban, valamint technikai paraméterekben is a legjobb választásnak a Mazzotti MAF 424 bizonyult számára a piacon.

Bérmunka tekintetében is egyre szélesebb körben fogalmazódik meg az az igény, hogy a szolgáltató kíméletesen, a magas kultúrákban is kártétel nélkül, precízen tudjon permetezni. Ezért is döntött a szanyi gazda a MAF család egyik legkorszerűbb gépe mellett.

Mazzotti

A gépen minden beállítás testreszabható, a hasmagasság, a permetlé űrtartalom, a nyomtáv és sebesség tekintetében is – fotó: Agroinform.hu

Levente gépe immár negyedik éve dolgozik bérmunkában és a saját területein – évente 6000-9000 hektár közötti területet művel meg. Idáig komolyabb meghibásodásoktól mentesen üzemelt az eszköz – nézzük is meg, hogy milyen technikai paramétereknek köszönheti a gép a sok hibamentes üzemórát.

"Hatékony, termelékeny és fékezhetetlen"

– ezekkel a szavakkal lehet a Mazzotti MAF permetezőgépeit jellemezni.

A korábbi önjáró permetezőgép-típus átfogó átalakítása után, a gyár egy teljesen új személyiségű gépet hívott életre. Az új MAF High Performance modelleket innovatív és biztonságos működés jellemzi, mindez egy teljesen új permetező rendszerrel azok számára, akik hosszútávú közúti közlekedésben vesznek részt. Minden beállítás testreszabható, mind a hasmagasság, mind a permetlé űrtartalom, mind a nyomtáv és sebesség tekintetében.

A MAF 3 változatban áll rendelkezésre különböző méretű permetlétartállyal: MAF 4240 (4600 liter), MAF 5240 (5300 liter) és MAF 6240 (6600 liter). Természetesen eltérő hasmagasság és nyomtáv méretekben. A MAF nagy kapacitással rendelkezik, de rendkívül kompakt méretben. Szélessége 2700 mm, teljes hosszúsága 9 m feletti, a tengelytávja 3800 mm, mindezek biztosítják a kiváló manőverezhetőséget.

Mazzotti

A Mazzotti MAF önjáró permetezőgépek fülkéje tágas, kényelmes és biztonságos – fotó: Agroinform.hu

MAzzotti

A Mazzotti MAF 4 éve meghibásodásmentes üzemelés mellett, évente körülbelül 9000 hektárt művel meg – fotó: Agroinform.hu

Ezek az adatok, amelyek miatt azonnal beleszeret a gazda a MAF önjáró permetezőgépekbe!

 • akár 170cm-es hasmagasság
 • 4600-6600 literes permetlé tartály
 • 24-28 méteres szórókeret
 • légzsákos megoldással
 • Bravo 400S monitor
 • akár 180-295cm széles nyomtáv
 • 250%-al magasabb motorfordulat az akár 60 km/h közúti sebesség eléréséhez.
 • 70%-al nagyobb motorteljesítmény munkavégzés közben, a vonóerő megállíthatatlan.
 • 50 km/h menetsebesség 1500 1/min. fordulat mellett. Gyorsabb, de csendesebb.
 • 15%-os üzemanyag-fogyasztás csökkenés közúti használat során
 • 5 m/s. gyorsulás teljes terhelés esetén, mindez a legszigorúbb biztonsági előírások legmagasabb szinten történő betartása mellett
 • 2 pedál, külön a fékhez és külön a gyorsításhoz, akár csak egy személygépjárműben.

További információt a felszereltségekről, árakról kérjen az Agro-Tipp Kft. szakembereitől:
www.mazzottipermetezo.hu