Más katalógusban és más élőben megnézni ezeket a gépeket, esetleg ki is próbálni azokat. Legutóbb másfél éve volt rendhagyó, ősszel megtartott kaszálási bemutatója a cégnek, ahol már szó esett a Pöttinger SENSOSAFE-ről, ami egy kicsit döcögősen kerül be a mindennapi használatba. Ebben több ok is szerepet játszik: például a Covid okozta beszállítói nehézségek is gondokat okoznak, amelyek még mindig jelen vannak az ágazatban, és szakértők szerint előreláthatóan nem egykönnyen szűnnek meg.

A kaszákon található SENSOSAFE rendszer aktívan óvja a vadakat azzal, hogy gyorsan képes reagálni rájuk, ezzel megvédve az épségüket. Az optikai szenzorok közvetlenül a kasza előtti sávot pásztázzák, és amellett, hogy hang- és fényjelzést adnak, ha a hatósugarukba egy nyúl vagy egy őzgida kerül, még a frontkasza is automatikusan kiemelkedik– azaz aktívan avatkozik be.

Bemutatták a CASE IH AFS Optum traktort is, ami fokozatmentes CV-X váltóval szerelt verzió. A fülke esetében is hatalmas a technikai fejlődés: beállítja magának az ülést, a kormányt és egyebeket. Nagyon egyszerűen kezelhető benne minden, minden kézre esik.

A korábbi traktorszériák, amelyek AFS700 monitor technológiáját használják, működnek monitor nélkül, és GPS készülék nélkül is. Az Optum traktor azonban már nem ilyen: itt a monitor már teljesen integrált része a traktornak – ezen lehet beállítani a fűtést, az ISOBUS vezérlés, a GPS sorvezetés, a menetsebesség, a traktor élő diagnosztikai adatai itt láthatók, egyénileg konfigurálhatók.

Láttunk 2 darab PUMA 165-ös CVX traktort, egy Pöttinger Impress bálázót, egy precíz talajkövetéssel rendelkező Pöttinger Alfa-Motion vontatott collektoros kaszakombinációt és egy középrendképzőt. A sorban ott állt 2 darab Steyr traktor is: egy 6185-ös CVT traktor és egy 4100-as Expert CVT, ami most éppen akciósan beszerezhető.

Az Agromax-nál McCormick traktorokat is forgalmaznak, nagyon kedvező áron.

További információkat az Agromax elérhetőségein szerezhetsz:

AgroMax Gépkereskedelmi Kft.
2143 Kistarcsa, Batthyány utca 1.

agromax