Most innovatív formában, optimalizált szórókeretmagasság-vezérléssel és módosított folyadékkörrel kapható, írja az agroportal24h.cz. A Fendt Rogator fejlesztése Hollandiában történik, ahol Európa többi részéhez képest szigorúbb követelmények vonatkoznak az alkalmazás minőségére – ezek a műszakilag és technológiailag bevált gépek kerülnek az európai piacra.

Maga a precíziós gyártósor a németországi Hohenmoelsenben található.

Az elmúlt években a Fendt Rogator tervezői jelentős előrelépést tettek több területen is. Az egyik ilyen például a kabin kényelme és a gép üzemeltetése, irányítása. A Fendt Vision Cab vezetőfülkéjében a munkakényelmet növeli a hűtődoboz, mely az italokat és élelmiszereket 0°C-ra is képes lehűteni magas külső hőmérséklet mellett is. Az új külső visszapillantó tükrök elhelyezése biztosítja a jó kilátást akár egyenetlen terepen történő vezetés során is.

A másik a permetezőkarok dőlésszögének mértéke, mely a gép sebességétől függően szabályozható, csakúgy, mint a kar emelési vagy leengedési sebessége. A paralelogramma felfüggesztés és az emelőkar összeköttetése csak kis mértékben továbbítja az alváz és a függesztőkar között kialakuló kilengéseket. A szórókeret központi felfüggesztése biztosítja az összes fúvóka optimális helyzetét.

Fendt

A szórókeret magasságának beállítása akár hat különböző érzékelő helyzetadatain is alapulhat – forrás: agroportal24h.cz

A Fendt Rogator permetezőgépek arról is ismertek, hogy a permetezőkarok mozgása csillapított, gyorsulás, forduló, vagy fékezés során, ezért a karok végein nincs egyenetlen kijuttatás.

A permetezőgépek módosított érzékelőpozícióval érkeznek a piacra annak érdekében, hogy még nagyobb stabilitást biztosítsanak a szórókeret magasságvezetésében. A szórókeret magasságának beállítása akár hat különböző érzékelő helyzetadatain is alapulhat. Ez a megoldás javítja az automatikus beállítást a növény magasságához, különösen sorba vetett, vagy egyenetlen magasságú növények esetében.


Az összes Fendt Rogator permetezőgép modell standard felszereltségéhez elektropneumatikus vezérlésű szórófej szelepek is tartoznak, melyek hosszabb élettartamúak. A Fendt kínálatában új Lechler gyártmányú szórófejek is megtalálhatók, melyek csökkentik a permetezési veszteségeket és kompatibilisek a Fendt OptiNozzle automatikus szórófej vezérlő rendszerrel.

Fendt

Az új külső visszapillantó tükrök elhelyezése biztosítja a jó kilátást akár egyenetlen terepen történő vezetés során is – forrás: agroportal24h.cz

A permetezőgépek teljes folyadékkörét is módosították annak érdekében, hogy a szívás a lehető leghatékonyabb legyen. A töltőcsatlakozót áthelyezték annak érdekében, hogy megkönnyítsék a töltés folyamatát. A permetezőgép tartályának belső tisztítását integrált kiegészítő szivattyú végzi. A gép kezelője beállíthat egy bizonyos küszöbértéket a permetezőgép tisztításának indításához, mely automatizált.