Eddig a "hétköznapi" vásárlók, tehát a magánszemélyek, őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók ehhez a kiegészítő eszközhöz nem jutottak hozzá, mert a kizárólagos forgalmazó, a ceglédi Wild Control Kft. azt csak közületek számára értékesítette. Referenciái közül a két legnagyobb a pápai NATO-légibázis és a Budapest Airport. Mostantól azonban a madár- és vadriasztó eszközök fejlesztésével, forgalmazásával és telepítésével foglalkozó cég elérhetővé teszi a Solar Controler-t, s piacra dob egy további újdonságot is. Mindkettő közös tulajdonsága, hogy rendkívül alacsony áron megvásárolhatók, miközben akár milliós értéket is megóvhatunk a segítségükkel a kártételtől. Milus Róbert ügyvezetőt először a Solar Controler--ről kérdeztük.

Wild Control

A Solar Controler akár két és félszeresére is növelheti az akkumulátor élettartamát – forrás: Wild Control Kft.

– Készülékeink "tudását", szoftverét folyamatosan fejlesztjük, a vásárlói igényeknek megfelelően – bocsátotta előre Milus Róbert. – Nagyon jó kooperáció jött létre a gazdákkal az elmúlt 12 évben, mióta cégünk jelen van a piacon. Az idei szezon lesz az első, amikor szintén vásárlóink igényeire válaszolva bevezetünk a "szabadpiacra" egy olyan terméket, amit immár 4. éve nagyon jó tapasztalatokkal alkalmaz például a honvédség és a polgári repülés. Ez a termék a Solar Controler, mely egy, például a madárágyúk hatékony működését biztosító innováció. Mint a nevéből is kitalálható, ez a napenergiával működő eszközöknél használható vezérlő-berendezés, melynek nagy előnye, hogy automatikusan igazodik a különféle akkumulátortípusokhoz és a paramétereknek megfelelően szabályozza a töltés erősségét, a villamos energia mennyiségét és a töltési időt.

Hogy miért van szükség erre? Ahány gazda, annyiféle akkumulátort alkalmaznak a készülékek üzemeltetéséhez, s a Solar Controler ehhez igazodva nagyon-nagyon széles skálát képes lefedni. Más és más az akkumulátorok kapacitása, áramfelvétele, s míg a hagyományos eszközök fix paraméterekkel töltik a telepet, addig a Solar Controler rugalmas terhelést tesz lehetővé, ami évekkel is meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát.

Milus Róbert jelezte: a töltőrendszer alapja egy speciális algoritmus, mely folyamatosan elemzi az akkumulátor állapotát és ahhoz igazodva irányítja a töltési teljesítményt.

A másik szegmens, ahol ugyancsak vásárlói igényre építettek be egy új jellemzőt, az a mobil, pontosabban forgóállványos gázágyúk területe.

Wild Control

A forgóállványos gázágyúk minden fordulás után más és más erejű hangot bocsátanak ki, ezt a fejlesztést szintén piaci igény indukálta – forrás: Wild Control Kft.

– Ezek nem pusztán egy irányba riasztanak, hanem a készülék minden lövés után random szögértéket fordul – magyarázta a szakember. –A fordulás 360 fokban lehetséges, alapja egyszerű fizika: a torlócsőben kialakított terelőnek köszönhetően a hangnyomás nem egyenesen távozik, hanem ahhoz képest eltérül, így forgatónyomaték keletkezik. Így mindig más és más irányba lő a készülék, aminek köszönhetően jelentős mértékben nő a hatékonysága. Ugyancsak az egyik partnerünk felvetésére tovább növeltük a hatékonyságot azzal, hogy lövésenként változtatja hangerejét a készülék, így kevésbé alakul ki az állatoknál a hozzászokás lehetősége.

Az ügyvezető hozzátette: valamennyi eszközük kapott egy biztonsági elemet, ami az esetleges eltulajdonítást teszi feleslegessé. Ez egy biztonsági PIN-kód, hasonló megoldás, mint amit a gyártók a robotfűnyírók esetében is alkalmaznak; az eszköz a kód megadása nélkül nem hozható működésbe.

wild control

A szélbábu nagy előnye, hogy lakott területen is használható – forrás: Wild Control Kft.

Ezeken kívül a Wild Control Kft. még egy újdonságot kínál a gazdáknak: egy török fejlesztést, a szélbábut. Szintén akkumulátorral működik, az biztosítja az energiaforrást a készülékhez, ami a szántóföldön felfújja a bábut. Emellett erőteljes hangjelzést is kiad a berendezés, továbbá egy nagy teljesítményű LED-reflektor világítja át a bábut, amikor azt a fényviszonyok szükségessé teszik. A szélbábut hatásosan alkalmazzák halastavak mellett, szőlőültetvényeken, gyümölcsösökben, nagy előnye, hogy lakott területen is használható, a gázágyúkkal ellentétben.

A szakember hozzátette: ma a piacon garantálható vadriasztó hatással csak a gázágyúk, illetve a szélbábuk bírnak.

wild control

Elérhetőségek:

WILD CONTROL Kft.

H-2700, Cegléd, Déli út 25-27.

Tel:+36302500436

E-mail: info@wildcontrol.hu