Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow H pavilonjában jártunk a KUHN standjánál, ahol Sáfrány Dániellel beszélgettünk arról, hogy milyen gépekkel érkeztek a kiállításra. A zöldsor gépeinél kezdtünk, egy KUHN GMD 3125 F tárcsás front kaszával, ami hidropneumatikus talajkövetéssel rendelkezik. A gépcsalád tagjai 2,4 métertől egészen 13,4 méterig többféle kombinációban elérhetők.

A KUHN PROFILE vontatott takarmánykeverő-kiosztó kocsi 9 m3-től egészen a 45 m3-es változatig megtalálható a kínálatban – mintegy 33 különböző kialakítási mód közül lehet választani, attól függően, hogy kinek milyen egyedi igényei, gazdálkodási körülményei vannak. Az itt kiállított gép egy 9 m3-es, vontatott PROFILE volt.

A cég a talajművelőgép-választékból a kiállításra a KUHN OPTIMER XL 5000 rövidtárcsát hozta el, aminek a használatát a kukorica és napraforgó után javasolják. A rövidtárcsa 3 méterestől a 9 méteresig kapható. A másik rövidtárcsa-termékcsalád az L-es kategória, ami kisebb tárcsalapokkal van szerelve, és gabona után célszerű alkalmazni, ez 12,5 méteresig kapható. Az értékesítők tapasztalatai szerint nagyon népszerű a rövidtárcsa elején található darabolóhenger, amivel a szármaradványokat lehet tökéletesen lezúzni. A lezáróhenger is nagyon hatékony, hiszen a műveletsor végén lezárja a talajt, megszüntetve annak a párolgását.

A KUHN PERFORMER 3000 kultivátor a leguniverzálisabban használható eszköz, de érdmes tudni róla, hogy a használatához megfelelő teljesítményű traktor szükséges. Kopóelemei komoly kopásállósággal rendelkező Durakarb technológiával készülnek, emiatt akár tízszeres élethosszal is rendelkezhetnek a sima acélhoz képest.

Bitó László a szántóföldi permetezőgépeket mutatta be: a kiállított KUHN LEXIS 3800-ast, ami 3800 literes tartállyal rendelkezik, könnyen kezelhető, jól beilleszthető a precíziós gazdálkodásba. A következő gép a KUHN VB 3160-as változó kamrás hengeres bálázó volt, ami akár 0-24-es használatra is alkalmas. Automata kenési rendszerrel és központosított zsírzó megoldással rendelkezik.

A KUHN MAXIMA 3 TS 6 soros szemenkénti vetőgép, ami elektromos kocsimeghajtással működő, megbízható, sokat bizonyított gép. Mivel ISOBUS-os, így könnyen beilleszthető a precíziós gazdálkodásba is.

Végül láttuk a KUHN AXIS 40.2-es függesztett műtrágyaszórót is, aminél a szórás során az EMC (elektronikus tömegáram-szabályozás) változtatja automatikusan a kijuttatási mennyiséget, a jobb és bal oldalon egymástól függetlenül.

További információkat a KUHN termékeiről az alábbi elérhetőségeken olvashatsz:

KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

Szeretnél az elsők között értesülni a KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. akcióiról és aktuális híreiről? Kövesd a Facebook-oldalukat ide kattintva!

kuhn