A világ legdrágább ebjeiről a Reader's Digest állított össze egy listát az átlagárak alapján.

Ötödik helyet érdemelt ki a ranglistán a nagy svájci havasi kutya, melynek egy-egy példánya átlagosan 3450 dollárba kerül. A fajtát a rottweiler és a bernáthegyi őseként tartják számon, alapvetően munkára tenyésztették, de családban is jól érzi magát. Átlagosan 8-11 évet él, testtömege a 65 kilogrammot is elérheti.

legdrágább kutyák

A nagy svájci havasi kutyát a rottweiler és a bernáthegyi őseként tartják számon – forrás: Pixabay

Negyedik lett a portugál vízikutya cirka 3500 dolláros ára miatt. Népszerű fajta, mely a Fehér Házból is ismerős lehet, hiszen Barack Obama volt amerikai elnök két ilyen ebet is tartott. Barátságos, szeretetteljes, okos és kalandvágyó kutyák. Súlyuk 25 kilogramm környékén alakul.

legdrágább kutyák

Barack Obama volt amerikai elnök két portugál vízikutyát is tartott – forrás: Pixabay

A képzeletbeli dobogó 3. fokára a szamojéd fajta állhatott fel, egy példányához 3750 dolláros átlagáron lehet hozzájutni. Gyönyörű állatok, de sajnos, sokat kell őket állatorvoshoz hordani, szóval nemcsak a megvásárlásuk, hanem a tartásuk se olcsó. Súlyuk ritkán meghaladja a 30 kilogrammot.

legdrágább kutyák

A szamojédek gyönyörű állatok, de elég gyakran kell őket állatorvoshoz hordani – forrás: Pixabay

Négyezer dollárért kaphatunk egy "ezüstérmes" csaucsaut, mely sokak szerint kinézetben és személyiségét illetően is inkább hasonlít macskához, mint kutyához, kissé magánakvaló állat.

legdrágább kutyák

Csaucsau és egy macska. Van hasonlóság – forrás: Pixabay

Az árlista csúcsán pedig a francia és az angol bulldogok állnak 4250 dollárral. A francia buldogok 10-12 évet élnek átlagosan, testtömegük pedig 10 kilogramm alatt marad többnyire, angol rokonaik pedig 8-10 évet élnek és akár 20 kilogrammot is nyomhatnak. Igazi családi ebek, sokak szerint ha valamelyik fajták, hát akkor ezek valóban a kifutóra valók.

francia bulldog

Francia bulldog, a kifutók sztárja – forrás: Pixabay

Forrás: VG.hu