Ez lett gyanús 2021-ben egy dél-brazíliai állatklinika dolgozóinak is, amikor bevittek hozzájuk valamit, amit elütött egy autó. Ugyan kutyának látszott, de furcsán ugatott és szokatlanul viselkedett, táp helyett csak patkányokat evett, és a fákra, bokrokra is felmászott.

A Rakéta.hu beszámolója szerint kapcsolatba léptek a Rio Grande do Sul-i Szövetségi Egyetem genetikus kutatóival, s vizsgálatuk váratlan eredményt hozott. Ugyanis a tudósok által múlt hónapban, a National Geographic-ban közzétett tanulmány szerint a négylábú hivatalosan is a világ elsőként felfedezett róka-kutya keveréke.

Loren Rieseberg, a Brit Columbia Egyetem genetikusa szerint ilyen keveredés növényeknél, például fáknál előfordulhat, gerinceseknél viszont rendkívül váratlan, ahhoz hasonlítható, mintha egy ember és egy csimpánz életképes utódot nemzene.

A nőstény állatot "Dogximnak" nevezték el, amely az angol „dog" (kutya) és a "graxaim do campo", az igazi pamparóka portugál nevének keresztezéséből származik.


S habár az állat az őt ért baleset után 6 hónappal teljesen visszanyete egészségét, 2023 elején váratlanul elpusztult. Halálának oka egyelőre ismeretlen, azonban elmondható, hogy a hasonló hibrideknél nem ritka a genetikai rendellenesség, ami akár Dogxim halálát is okozhatta.

Indexképünk forrása: Reddit