A növényi eredetű termékek (fitogének) a természetes hozamfokozók közé tartoznak, melyeket manapság előszeretettel alkalmaznak takarmányadalékként. Ezek a termékek származhatnak különböző gyógynövényekből, fűszerekből és egyéb növényekből. Sok más egyéb jótékony hatásuk mellett, – mint például a takarmányfelvétel javítása –, a növényi eredetű adalékok stimulálják az emésztési folyamatokat is. Csökkenteni tudják a hasmenések előfordulását, köszönhetően az összetevők baktérium ellenes, antioxidáns, vírusellenes vagy nyugtató hatásának.

Összességében a növényi eredetű takarmányadalékok használata a bélflóra összetételének javulását eredményezi.

BIOMIN

A Digestarom® DC javítja a takarmány ízét.

A BIOMIN széles körben elismert, mint a világ egyik vezető növényi alapú takarmányadalék gyártója. A 30 év kutatás-fejlesztésnek köszönhetően, melynek során a Digestarom® termékcsaládba ágyazott tudást és a bizonyított eredményeket is felhasználták, valamint világszerte több mint 150 kutató intézettel való szoros együttműködés eredményeként, az új Digestarom® DC termék a növényi kiegészítők következő generációjának számít.

biomin

A Digestarom DC használata jobb emészthetőséget biztosít.

A Digestarom® DC ízfokozókból és biológiailag aktív összetevőkből áll, melyek a Biomin® Duplex Capsule technológiába vannak ágyazva. A mikrokapszula magja illetve a burok maga is válogatott olajokból és aktív összetevőkből áll, biológiai és ízfokozó tulajdonságokkal. A különböző növényi anyagok válogatott keveréke – ami magában foglal teljes és finomra őrölt gyógynövényeket és fűszereket, esszenciális olajokat és nem illó kivonatokat – maximalizálja a növények által külön-külön nyújtott pozitív hatásokat.

A kapszula folyékony magja a bél mikroflórájának kialakításában és fenntartásában játszik szerepet, a kapszula anyagába ágyazott összetevők az étvágyra és a belső elválasztásra hatnak, mialatt a gyógynövények és a kivonatok a bél védelméért felelősek.

takarmány

A kapszula összetevői segítik a bél mikroflórájának kialakítását és fenntartását.

A Digestarom® DC már a felvétele előtt kifejti hatását. Az illat- és ízfokozó összetevői miatt az állatok nyál és emésztőnedv elválasztása stimulálódik. A termék fokozza az enzimkiválasztást, kezdve a szájban és folytatva azt az emésztőrendszer teljes hosszában. Az emésztőenzimek kiválasztásának fokozása a tápanyagok sokkal jobb lebontásához vezet, ezáltal támogatja azok emészthetőségét.

A növényi eredetű összetevők ismertek arról is, hogy pozitívan hatnak az emésztőrendszer mikroflórájára azáltal, hogy elmozdítják azt a jótékony flóra irányába. A Digestarom® ugyanakkor felerősíti az Nrf2 átíródási faktor kifejeződését is, amely felelős mind a gyulladáscsökkentő, mind az antioxidáns hatásért a szervezetben.

Ez az emésztőrendszer jobb integritásához vezet, mely sokkal jobb tápanyagemésztést eredményez, aminek eredményeképpen javul az állatok egészségi állapota.

A termék specifikus formulájáról az is bizonyított, hogy hatékonyan segíti a felépülést a különböző, terheléssel járó termelési időszakok alatt azáltal, hogy megerősíti a bélhámsejtek közötti fehérje összeköttetéseket (tight junctions).

biomin

A takarmánykiegészítő segíti a felépülést a különböző, terheléssel járó termelési időszakok alatt.

Az innovatív Biomin® Duplex Capsule számos előnyt biztosít az állatoknak, így a termelőknek és a fogyasztóknak is. Ez magában foglalja azt is, hogy ezek a részecskék könnyen felvehetőek, mivel apró és egyforma méretük miatt homogénen elkeverhetőek a takarmányban. Valójában, a Digestarom® DC-t tartalmazó pelletált takarmányokban minden egyes pelletben megtalálható legalább egy Biomin® Duplex Capsule részecske. Ez biztosítja az állatok folyamatos aktív hatóanyag ellátását, ezáltal javul a takarmányfelvétel és végeredményben a teljesítmény.

takarmány

Minden egyes pellet legalább egy Digestarom DC kapszulát rejt.

Az esszenciális olajok illó összetevők, a hőmérséklet emelkedésével illékonyságuk növekszik. Mivel a takarmányokat leggyakrabban hőkezelik, pelletálják vagy extrudálják, minden ilyen nagy hőstresszel járó folyamat csökkenti hatékonyságukat. A BIOMIN egyedülálló kapszulázási technológiája azonban védelmet biztosít az eszenciális olajoknak a takarmánygyártás során fellépő hőterheléssel szemben.

A célzott hatóanyagszállítás azt jelenti, hogy a Digestarom® DC aktiv összetevői folyamatosan szabadulnak fel az emésztőrendszerben, kezdve a szájban az íz- és étvágyfokozó hatással. A Digestarom® DC-vel célzottan tudjuk bejuttatni azokat a növényi eredetű összetevőket, melyek a haszonállatoknál a maximális hozadékot biztosítják.

malac

A Digestarom® DC aktiv összetevői folyamatosan szabadulnak fel az emésztőrendszerben.

“A Digestarom® DC egyedülálló kapszulázási technológiáját úgy alkottuk meg, hogy a specifikus növényi összetevőket célzottan szabadíthassuk fel az emésztési folyamat során annak érdekében, hogy biztosítsuk a kívánt hatásokat. A Digestarom® DC új hármas-hatás formulája többek között javítja a takarmány ízletességét, fokozza az emészthetőséget, csökkenti az emésztőrendszer terhelését, javítja az állati eredetű termékek minőségét és biztosítja az állatok jobb közérzetét” – nyilatkozta a bemutató során a termékről Dr. Antonia Tacconi, a BIOMIN Növényi alapú kiegészítőinek globális termékmenedzsere.

„Az alternatív takarmány-összetevők gyenge emészthetőségének fokozása, az antibiotikumok használatának csökkentése, a stresszfaktorok és a környezeti terhelések leküzdése mind olyan modern elvárás a termelés során, amelyek jobb takarmány-értékesülésben nyilvánulnak meg” – tette még hozzá Dr. Tacconi

Célunk ezért, hogy jobb emésztést biztosítsunk az állatoknak, a jobb takarmányhasznosulás érdekében. Ennek megfelelően, a Digestarom® DC javítja a takarmány hasznosulását és a növekedést, ezáltal jobb teljesítményt biztosít, következésképpen javítja a termelés jövedelmezőségét a haszonállattartás során.

További információkért látogasson el a www.thefeedconverter.com honlapra, vagy lépjen kapcsolatba a BIOMIN munkatársaival:

BIOMIN Magyarország Kft. / +36 23 703 016 / office.hungary@biomin.net / www.biomin.net