A Stallprofi Kft. szakembereivel olyan témákat jártunk körül, amelyek minden állattartó gazdát foglalkoztatnak. Egyszerre két probléma nehezedik ugyanis a gazdálkodók vállára:

a megszűnő vissza nem térítendő támogatások és az ezzel párhuzamosan elhatalmasodó munkaerőhiány.

Dr. Streitmann György, a Stallprofi Kft. ügyvezetője szerint az állattartó telepek hatékonyságnövelésében van a jövő.

"Itt arra gondolok, hogy még mindig sokan várnak csodára az állattartó telepek korszerűsítése pályázat kapcsán, ám tudomásul kell venni, hogy az utolsó ÁTK pályázatot 2016-ban a gazdálkodók már beadták. Úgynevezett nagy pénzekre már nem lehet számítani.”

Stallprofi

Az állattartásban kiemelten fontos a hatékonyságnövelés és a kézi munkaerő kiváltása – fotó: stallprofi.hu

A Stallprofi Kft. sertés- és szarvasmarha istállótechnológia teljes körű tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Komplett istállók technológiai rendszerein túl 2016-tól a „hatékony eszközök” kategóriában számos eszközt kínál a cég, amelyek jelentősen megkönnyíthetik és felgyorsíthatják a termelők munkáját. Ezek közül néhányat bemutatunk a teljesség igénye nélkül.

A szarvasmarha-tenyésztők kedvenc eszközei

Borjúitatás – Urban MilkShuttle mobil tejkiosztó kocsikkal

Borjúitatásnál sokszor problémát jelent, hogy állandó hőmérsékletű, pontos mennyiséget tudjunk kiosztani az állománynak, ráadásul a lehető legkevesebb időráfordítással. Erre kínálnak tökéletes megoldást a fejlesztésekben élen járó német Urban GmbH termékei a Stallprofin keresztül. A MilkShuttle mobil tejkiosztó kocsikkal nehéz terepviszonyok mellett is, megfelelő hőmérsékleten kerül a borjak elé a tej.

Milk Shuttle

MilkShuttle mobil tejkiosztó kocsi – fotó: stallprofi.hu

A MilkShuttle 100, 150, 200 vagy 250 literes kivitelekben áll rendelkezésre.

BUTLER GOLD takarmányrendező robot

Az osztrák Wasserbauer cég által fejlesztett Butler Gold takarmányrendező robot abban különleges, hogy a takarmány visszaigazítását csigás szerkezettel valósítja meg, elkerülve a tömörödést, előidézve a frissen tartást.

Naponta akár 12 menetet is önállóan teljesít, bejárva akár több istállót. A lefúrt mágnes rudacskákkal kijelölt utat stabilan követi, két etetés között egyre beljebb haladva. A Butler által megtakarított időt a takarmányminőségre, az állatok megfigyelésére fordíthatja az állattartó.

Nézzük meg a robot munkáját egy rövid videón!

A gépre felszerelt érintőképernyős magyar nyelvű monitor nagy komfortot nyújt, a felhasználó mindig tudja, mi a következő lépés. További információkért olvassa el a részletes leírást a Stallprofi weboldalán!

A szarvasmarhák mindennapos csülökápolásával sokat nyerhet!

A Stallprofi Kft. szakemberei konzultáltak a marhatelepek vezetőivel. Nálunk sem jobb a helyzet, mint az európai átlag: az állomány 30%-a sánta. Ha minden állat 40-50 ezer Ft kárt okoz, akkor hamar belátható, hogy a kampányszerű pataápolás nem lesz elég. Saját, jól képzett szakember kell, aki professzionális kezelőállásban kényelmesen, gyorsan és könnyen dolgozhat. Aki feladja az ilyen irányú munkaerő-keresést, vagy a saját dolgozók átképzését, jövedelemtől esik el.

Stallprofi betonrácspadló-gyártás

Amire azonban a társaság ügyvezetője a leginkább büszke, az a Stallprofi saját gyártású és forgalmazású beton rácspadlója. A német technológia, recept és know-how alapján előállított sertés- és marha taposó rácspadlók jelentős exportbevételt is jelentenek a cég számára. Nyár közepétől a termékek éleit köszörülik, jelentős plusszt adva ezzel a nagyértékű genetikát tartóknak.

Pillantsunk be a Stallprofi beton rácspadlógyártó üzemébe!

A Stallprofi beton rácspadló nagy méretpontossága, kiváló minősége garantált. Az enyhén durvított, csúszásmentes járófelület segíti az állatok megfelelő megkapaszkodását, biztonságérzetet nyújt helyváltoztatáskor.

A rácspadló alsó és belső síkjai simák a tökéletes tisztíthatóság érdekében. A beton rácspadló elemek C40/50 minőségben készülnek, nagy kopásállósággal és korrózióállósággal.

A beton gyártása és minősítése az MSZ 4798-1:2004 szabvány előírásai és követelményei szerint történik.

Takarítás és higiénia páratlan gépparkkal

A gépesítés mellett az ügyvezető kiemelte a higiénia fontosságát, amely az állattartó telepek alfája és omegája.

"Ha munkaerőt akarunk megtakarítani ezen a területen is, nagy vízhozamú gépben kell gondolkodnunk. Ezek képesek energikusan bombázni a lerakódott szennyet, és gyorsan öblíteni a placcot. A Stadiko német gyártó mosóberendezései páratlan teljesítményt, és munkaélményt nyújtanak.

Stallprofi

A Stadiko mosóberendezései páratlan teljesítményt nyújtanak – fotó: stallprofi.hu

Ugyancsak költségmegtakarítást lehet elérni a bekeverőtartályos fertőtlenítéssel, ahol optimális a koncentráció, és a vegyszer nem a trágyacsatornában köt ki."

Stallprofi

Mindezeket kipróbálhatja saját telephelyén, hogy Ön is meggyőződjön arról, mekkora változást hozhat kis befektetéssel!

Stallprofi

További információ a Stallprofi weboldalán található.