"Ezen a héten minden látogató megízlelheti a legjobb ételeket és italokat Németországban! Azt hiszem, hogy ez egy jó kezdet a 2013-as évre!" -Ezzel a gondolattal nyitotta meg Angela Merkel kancellár a 78. Zöld Hét mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítást és vásárt.

Balról jobbra: Sharon Dijksma, holland földművelésügyi miniszter, Dr. Angela Merkel a Német Szövetségi Köztársaság kancellárja, Klaus Wowereit, a Berlini Kormányzótanács polgármestere, Ilse Aigner, Élelmezésügyi, Mezőgazdasági és Fogyasztóvédelmi miniszter

 

A rendezvényre minden évben társ-országot választanak, amely képviselete kiemelt díszvendégként állíthat ki.


Partnerország 2013: Hollandia bemutatkozik a 18-as pavilonban

Idén Hollandia mutatkozik be nevezetes mezőgazdasági termékeivel, nemzeti tradicionális élelmiszereivel a berlini vásárközpont szívében.

Angela Merkel kancellár a holland sajtok standjánál kezdte meg látogató körútját.

 

Hollandia mellett számtalan nemzet állított standot Németországban a Grüne Woche alkalmából.

Hazánk 41. alkalommal vesz részt a Zöld Héten. Sok más nemzet tarka kavalkádja között most megmutatjuk a Magyar Standot is:

A mintegy 500 négyzetméteres magyar standot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg. A magyar kiállítók paprikabortól fűszerkrémeken át kézműves marcipán desszertekig egy sor különlegességet mutatnak be a január 27-ig tartó vásáron, amelyre várhatóan 400 ezren látogatnak el.

Magyar Stand csárdával, lángossal, gulyással és aranybarnára sült rántott pontypatkókkal

 

India

 

Oroszország

 

Brazília

 

Németország- Bio Piac standdal

 

Kanada

 

Irkutsk

 

 

A Grüne Woche megnyitóján rögtön rekord született: 241 különböző média-képviselet vett részt a sajtótájékoztatókon!

 

 

 

Szép hölgyek a "Fenséges Fogadáson"

„Fenséges Fogadást” tartottak a mezőgazdasági -és élelmiszer ágazatok tiszteletére. A koronázott hölgyek egy-egy mezőgazdasági -és élelmiszer ágazatot jelképeznek:

 

Balról jobbra: Joachim Rukwied, a Német Gazdálkodók Szövetségének elnöke, Dr. Christian Göke, COO a Messe Berlin GmbH ügyvezető igazgatója, Jürgen Abraham, a Német Élelmiszer- és Ital iparágak elnöke.

 

A mezőgazdasági gépipar legkorszerűbb fejlesztései is pódiumra kerültek.

Az alábbiakban bemutatott John Deere traktor motorját Green Power táplálja, azaz a prototípus napraforgó- és repceolajjal üzemel. A kiállítás megnyitóján több állami vezető is hangsúlyozta, hogy milyen fontos a fenntartható mezőgazdaság gépiparra vetített vonatkozása is.

 

 

Állattenyésztési ágazatok

A rendezvényen az állattenyésztési ágazatok képviselői is felvonulnak. A 25-ös pavilonban egész napos fajtabemutatók, kíválósági versenyek és show-bírálatok folynak.

 

A hobbiállat-tenyésztőknek fenntartott pavilonban a macskatenyésztők versenyre készülődnek.

 

A hobbiállat tenyésztők között az akvaristák is bemutatkoztak.

 

Hobbiállítos pavilon- óriás ízeltlábúval

 

A kertészeti pavilonban sok érdekesség mellett nagy népszerűségnek örvend a jövő szezon új őrülete is: bemutatták a színes hydro-gél alapú ültetőkeverékeket!

 

 

Vadász- sporthorgász pavilon

Vadász- sporthorgász pavilon

Nemzetközi virág- pavilon


A kiállítás új eseményeivel és még több fotóval hamarosan frissítjük cikkünket!

Forrás: GWB