A 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót az okmány tulajdonosának legkésőbb 2024. 02. 28-ig kell leadnia vagy ajánlott küldeményként postai úton elküldenie a forgalmazónak – emlékeztet oldalán a Magyar Országos Horgász Szövetég.

A leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve összegezni a horgászattal töltött napok számát.

Amennyiben az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti, az adott évben állami horgászjegyet csak emelt áron válthat. Ez a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyek esetén – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg.


A pecaverzum.hu emlékeztet a fogási napló helyes kitöltésének lépéseire:

1. A horgászattal eltöltött napok számának összesítése és az eredmény beírása a megfelelő helyre.

2. A kifogott halak vízterületenként, halfajonként, kilogramm és darabszám szerinti összesítése.

3. A vízterületenként összesített eredmény beírása az „Éves fogásösszesítő táblázat" részbe (vízterületenként külön sort vezetve) halfaj, kilogramm és darabszám szerint.

4. Minden vízterületet egybevéve a teljes éves összfogás beírása halfajonként kilogrammban a 42-43. oldal legalsó sorába.

5. A fogási napló leadása február 28-ig.

Indexkép: Shutterstock