A Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója bemutatja az új Marathon Edge 50/80 mm-es kopóhegyet. Formájának köszönhetően a Marathon Edge, kiváló talajba hatoló képességgel rendelkezik, mindemellett jelentősen hosszabb élettartamot biztosít.

A kopóhegy kiváló talajbahatoló képességgel rendelkezik – fotó: Väderstad

A Väderstad három fő kopóhegy-kategóriát ajánl a Väderstad kultivátorcsaládok esetében. Ezek a kiváló minőségű Standard, a hosszú élettartamú Marathon, valamint a megerősített Marathon Edge kopóhegyek csoportja.

"A Marathon Edge kopóhegy a Marathon kopóhegyekhez képest kevésbé vastag. Ez javítja a talajba hatoló képességet, ami viszont kedvezően befolyásolja a mélységtartást nehéz körülmények között. Ezért a Marathon Edge kopóhegy az elsődleges választás a Swift 400-870-es kultivátoron használt vibráló kapákhoz" – mondta Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciófejlesztője.


kopóhegy

Az 50/80 mm-es Marathon Edge – fotó: Väderstad

Idén a Väderstad bemutatja a Marathon Edge termékcsalád egy új kopóhegyét, az 50/80 mm-es Marathon Edge-et.

Az új 50/80 mm-es Marathon Edge keskenyebb hegyet kínál, mint a jelenlegi 80 mm-es Marathon Edge, és ezért mélyebbre is képes hatolni, változatlan vonóerőigény mellett. Kötött talajon, nehéz körülmények között is jobb a talajba hatoló képessége, valamint a vékonyabb alsó része csökkenti a rögképzésre való hajlamot.

Az új 50/80 mm-es Marathon Edge kopóhegy 2024 májusától lesz kapható, mint eredeti Väderstad alkatrész.