Az agrarheute.com hírportál tudósítása szerint, a hollandiai Arnhem városban található „Upstick" étteremben olyan furcsa szokást, illetve rendszert vezettek be, hogy ha egy vendég csirkehúst akar fogyasztani, akkor az étel alapját képező baromfit magának kell levágnia, amihez a szakácsok természetesen segítséget nyújtanak.

csirkék

Ha valaki csirkehúst szeretne enni, magának kell levágnia hozzá a csirkét – fotó: pixabay.com

A levágásnak etikus módon, a Hollandiában elfogadott szokások szerint kell történnie.

Az étterem főszakácsának, W. Alblasnak az a véleménye, hogy a vendégnek pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy az általa fogyasztani kívánt étel, egy állat leölésével jön létre, és Hollandiában évente 500 millió csirkét vágnak le.


Az étterem különös szokására már a helyi médiumok is felfigyeltek, sőt a holland TV munkatársai is részt vettek a baromfiak levágásában és húsának elfogyasztásában.

A cikk arról nem tesz említést, hogy az éhes vendég mit csinál az elkészítés közben, illetve a csirke levágása és elkészítése közben a vendégeknek a baromfiak táplálékát képező rovarfehérjékből- és szemesterményekből készült fogásokat szolgálnak fel.