Egzotikus állatok beszerzésének ígéretével csalt ki pénzt négy embertől az ügyészség szerint egy férfi, ezért vádat emeltek ellene – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Az állatkerti gondozói tapasztalatot szerzett és más földrészekről származó emlősök tartásában jártas alföldi férfi ismert volt arról, hogy be tud szerezni külföldről Magyarországon különlegesnek számító állatokat – írta az ügyészség.

Hozzátették, hogy a vádlott 2022-ben egy-egy kenguruért 84 ezer, illetve 90 ezer, két ormányos medvéért 200 ezer, két kapibaráért, más néven vízidisznóért mintegy 116 ezer forint előleget kért, de nem teljesített, és a pénzt sem adta vissza.

A férfinek anyagi nehézségei támadtak, a pénzt másra költötte, tisztában volt azzal, hogy nem teljesítés esetén az előlegként átutalt összegeket nem fogja visszaadni, de erről a sértetteket nem tájékoztatta – közölte az ügyészség. Az ügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott vele szemben.


Ne dőlj be a csalóknak, mindig megbízható eladót keress! Az Agroinform Piactér kínálatában általában szerepel a kenguru, ha éppen azt vásárolnál.

Azt sem lehet elégszer elismételni, hogy minden esetben, akkor is ha haszonállatot vásárolsz, legyél körültekintő és ne utalj előre.

Indexkép: Shutterstock