Miért előnyös magyar termelőként a Corteva partnerének lenni? – Ezt a kérdést jártuk körbe a videónkban gazdaszemmel:

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy 2018 elején megalakult a Corteva Agriscience™ az Egyesült Államokban. A Corteva Agriscience™ az alapítók szándéka szerint egy világszerte meghatározó mezőgazdasági vállalat lesz, amely egyesíti a DuPont Pioneer-t, a DuPont Növényvédelmi üzletágát és a Dow AgroScience-t.

A Corteva Agriscience™ vezető szerepet tölt be a világ több mint 130 országának mezőgazdaságában és globális jelentőségű kutatás-fejlesztési részlegével támogatja a mezőgazdasági innovációt és az új technológiák bevezetését. A Corteva Agriscience™ a tervek szerint 2019 júniusában lesz önálló, tőzsdén forgalmazott vállalat. Ennek a folyamatnak a része a magyarországi divízió megalakulása is.

A Corteva Agriscience™ divízió Magyarországon a magyar Dow- és DuPont érdekeltségekre épül, amelyek egységei a Dow AgroSciences Hungary Kft., a DuPont Magyarország Kft., a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. és a Pioneer Hi-Bred Termelő és Szolgáltató Zrt. A magyarországi vállalatok 2017 decemberében már egy közös budaörsi irodába költöztek.

A magyar vállalatok jelentős szakembergárdával, technológiákkal, innovációkkal és kutatási-fejlesztési kapacitással rendelkeznek, valamint szoros kapcsolatokat építettek ki a magyar agrárium szereplőivel, a termelőktől kezdve az élelmiszer-feldolgozókon át az oktatási intézményekig. A Corteva Agriscience™-be kerülő magyar vállalatok jelenleg 196 alkalmazottat foglalkoztatnak, ebből a kutatás-fejlesztés területén dolgozók létszáma 26, továbbá a szezonálisan alkalmazott létszám évente 450 fő.

Miért éri meg termelőként a Corteva partnerének lenni?

"A Corteva vállalat célja, emelni a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az eljövendő generációk számára is" – válaszolt kérdésünkre Borsos László, a Corteva Agriscience™ magyarországi ügyvezetője. A szakember folytatta: "Ami új lesz és ami előnyére válik a magyarországi gazdálkodóknak az az, hogy a három vállalat összeolvadásával az erőforrások egyesülnek és kiváló genetikai alapokon nyugvó, széles vetőmag portfólióval, valamint az ezt kiegészítő növényvédelmi ajánlattal állunk a termelők rendelkezésére. Egy vállalattól, egymásra épülő, komplex megoldásokat kapnak a partnereink.

A szarvasi vetőmagüzem helyi hibridelőállításban- míg a szegedi, hódmezővásárhelyi és szolnoki kutatóállomásaink pedig a helyi klimatikus viszonyokra adaptált technológiáknak a kidolgozásában nyújtanak segítséget. Ez is mutatja, hogy a magyar gazdálkodók a hazai fejlesztésű technológiákat tudják alkalmazni és hazai fejlesztésű vetőmagokat tudnak megvásárolni – immáron egy vállalattól, a Corteva Agriscience™-től.

A korábban megszokott területi képviselői-, illetve a jól bevált szolgáltatói hálózatunk továbbra is zavartalanul rendelkezésre áll partnereink számára."

A Portfólió Farm rendezvényen az érdeklődők megnézhették a szarvasi vetőmagüzem precíziós gépparkjának egy eszközét is: egy címerező gépet – fotó: Agroinform.hu

„A Corteva Agriscience™ a mezőgazdaságot kiszolgáló vállalkozások sorában a gyorsan növekvő vállalatok közé tartozik. Mindezen növekedés eléréséhez a folyamatos kutatás-fejlesztés és az innováció nyújt biztosítékot.

Kutatásaink, fejlesztéseink középpontjában azok a megoldások állnak, amelyek fenntartható módon igazodnak a világ változó és növekvő igényeihez. Ennek eredményeként cégünk egy igen erős portfóliót és ígéretes, fejlesztés alatt álló termékjelölteket tud felmutatni. A technológia-vezérelt innováció és a szilárd pénzügyi fegyelem a gyors növekedés biztosítéka – ezt a vállalati filozófiát követve tudja felülmúlni versenytársait a Corteva Agriscience™."