A védelem az egyik legfontosabb szempont minden iparágban és szektorban. Az egészség és biztonság fenntartása a munkahelyen nemcsak egy vállalat felelőssége, hanem az ott dolgozók számára is kiemelt fontosságú. Ennek érdekében a megfelelő munkaruházat viselése rendkívül fontos tényező, mely hozzájárul a munkavállalók védelméhez és jólétéhez.

munkaruha

ARDON munkaruha – fotó: wdsafety.hu

ARDON munkaruha

Az ARDON SAFETY vállalat alapítója, a Voženielk házaspár. Eredetileg egy kis családi vállalkozást alapított, amely munkavédelmi felszerelések forgalmazásával foglalkozott. A vállalat gyorsan növekedni kezdett, és hamarosan Közép-Európa egyik vezető munkavédelmi forgalmazójává vált. Az ARDON SAFETY 2000-ben kezdte meg saját munkaruházati termékei gyártását, és azóta is folyamatosan bővíti kínálatát. A munkaruhái kiváló minőségűek, kényelmes viseletnek bizonyulnak, és megfelelnek a munkahelyi biztonsági előírásoknak. Az ARDON márkanév alatt a cég prémium munkaruházatot és kültéri termékeket is gyárt.

Az ARDON munkaruhái kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a kopásnak, a szennyeződésnek és a sérüléseknek. A ruházatok biztosítják az egész napos kényelmet, mozgásszabadságot, és nagy méretválasztékban kaphatók. Vannak olyan iparágak, ahol a munkavállalók speciális védelemre szorulnak, például egyes munkaruhák megvédik viselőjüket a hidegtől, vagy a sugárzó hőtől, sok esetben szükség van a jól látható, fényvisszaverő ruházatra, vágás- és szúrásálló vagy vegyszerálló darabokra. A munkaruhának a lehető legkényelmesebbnek kell lennie, hogy ne korlátozza a munkavégzést, ne szorítson, ne dörzsölje és semmilyen módon ne irritálja a bőrt. Az anyag legyen könnyű, rugalmas és jól szellőző, de ugyanakkor kellően ellenálló, különösen a mechanikai sérülésekkel szemben.

Az ARDON SAFETY munkaruhái széles választékban kaphatók, hogy megfeleljenek minden igénynek. Kényelmesek, funkcionálisak és praktikusak, és nem mellesleg divatosak is. Minőségi munkaruhát ráadásul nem csak a munkahelyeden használhatsz, hanem a ház körüli vagy a kerti munka során is.

Miért válaszd?

Az ARDON SAFETY munkaruhái számos előnnyel járnak a dolgozók számára, beleértve:

  • Sérülések elleni védelem: A munkaruhák segítenek megvédeni a dolgozókat a sérülésektől, például a súrlódásoktól, beakadásoktól és ezáltal a balesetektől.
  • Kényelem: A kényelmes munkaruhák segítenek a munkavállalóknak, hogy jobban tudjanak koncentrálni a munkájukra, és növeljék a komfortérzetüket.
  • Megjelenés: A tiszta és rendezett munkaruha segíthet javítani a dolgozók megjelenését, és pozitív benyomást kelthetnek az ügyfeleknél és a kollégáknál egyaránt.

munkaruha

A munkaruhának a lehető legkényelmesebbnek kell lennie, hogy ne korlátozza a munkavégzést, ne szorítson, ne dörzsölje és semmilyen módon ne irritálja a bőrt – fotó: wdsafety.hu

A munkaruha kiválasztásakor a legfontosabb szempont, az, hogy mi a foglalkozásod, illetve milyen ruhadarabokra van szükséged, a funkcionalitás, a kényelem és a biztonság előtérbe helyezésével.

A szürke, fekete, kék vagy zöld színek népszerű választásnak bizonyulnak. Erős, strapabíró anyagokból készülnek és biztosítják viselőjüknek a stílusos megjelenést. Vannak munkahelyek, ahol a munkaruhák színei egy-egy adott pozíciókhoz kapcsolódnak. Például, az építésvezető ruházatának színe eltérő a beosztottakétól, ez azért is előnyös lehet, mert könnyen felismerhetővé válik a főnök, segíti a munkakörnyezeti tájékozódást.

Az erdészeti és halászati iparágban ennek éppen az ellenkezője igaz, minél jobban bele kell olvadni a környezetbe, így annál kevésbé keltik fel az állatok figyelmét. Itt a sötét színek érvényesülnek inkább, hiszen kevésbé látszik rajta a szennyeződés, tökéletes választás lehet a zöld és barna ruházat.

Kivételt képez ez alól, ha láncfűrésszel vagy más hasonló munkagéppel történik a munkavégzés, hiszen ez esetben rendkívül fontos, hogy senki ne se essen baja, ezért ajánlatos a dolgozónak feltűnő színű munkaruhát viselni, citrom vagy narancssárgát vagy esetleg világoszöldet.

Autópályákon és éjszakai munkavégzés során a jól láthatósági munkaruha viselése elengedhetetlen.

A munkaruha használatát gyakran jogszabályok írják elő. A munkahelyi biztonságról szóló törvények általában azt is megszabják, hogy a munkavállalók olyan munkaruházatot viseljenek, amely megfelel a munkakörülmények alatt fennálló veszélyek ellen.

Az Ardon Safety munkaruháit megtalálod széleskörben a WD Safety webáruházában, ahol tetőtől talpig megtalálsz minden olyan munkavédelmi eszközt, amire csak szükséged lehet.