A korszerű agrárgazdaság ma már elképzelhetetlen a mindennapi életünkben is megtalálható okos műszaki megoldások, a digitalizáció nélkül.

Elsősorban ezekről a technológiákról, eszközökről szól a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) által alapított új agrár-műszaki rendszermérnök mesterképzési szak, amely elsősorban az agrárképzési területen alapdiplomával rendelkezők számára szól.

MATE képzés

Forrás: MATE

Új agrár-műszaki rendszermérnök mesterszakot indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, melyre agrárképzési területen szerzett alapdiplomával lehet felvételizni, 2024. február 15-ig. A képzésre – a MATE felvételi eljárásban meghirdetett további szakjaihoz hasonlóan – a felvi.hu E-felvételi rendszerében lehet jelentkezni.

A 3 féléves új képzés elsősorban az agrárdigitalizáció, a termelésben megjelenő mesterséges intelligencia megoldások, a korszerű mezőgazdasági géprendszerek, valamint a műszaki, technológiai, adattudományi, menedzsment és gazdaságtani ismeretek terén bővíti a hallgatók agrártudományi alapismereteit.


A képzés sikeres elvégzése után a végzettek alkalmassá válnak agrárgazdaságok irányítására, műszaki és/vagy gazdasági rendszerfolyamatok, illetve vállalati projektek menedzsmentjének kialakítására és működtetésére, vagy akár kutatási és innovációs tevékenységek végzésére is.

A tudományos élet iránt érdeklődők pedig a doktori képzésben is folytathatják tanulmányaikat.

A képzésre a növénytermesztő mérnöki, a természetvédelmi mérnöki, a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki, a vidékfejlesztési agrármérnöki, az állattenyésztő mérnöki, a mezőgazdasági mérnöki és a vadgazda mérnöki alapképzési szakokon végzettek jelentkezését várja a MATE.

A felvételihez szükséges információkat a MATE honlapján találhatják meg az érdeklődők.

A februári PREGA Konferencián önálló szekció foglalkozik az agrárdigitalizáció témájával. A részletes program itt olvasható.

PREGA – Precíziós Gazdálkodási Konferencia és Kiállítás 2024

Időpont: 2024. február 6-8.
Helyszín: Budapest, Aquaworld Resort****

Biztosítsd be a helyed már most! Részletek és jegyvásárlás: www.prega.hu

Ez a megjelenés a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel történt együttműködés keretében jött létre.