Ön melyiket tartja fontosabbnak?

kormányzás

• Duplán kezelt területek, átfedések elkerülése?
• Centiméter pontos vetés és művelőnyomok?
• Precíz munkavégzés rossz látási körülmények között?
• A pilóta leterheltségének csökkentése?

Permetezésnél és műtrágyázásnál direkt ráfedés nélküli vezetésnél előfordulhatnak kihagyások, ami egy gyomos csíkot jelent az állományban, ahol a hozam is kevesebb lesz. Ezért a gyakorlatban mindenki 30 cm körüli rátartással dolgozik, ezáltal viszont az elvárhatóhoz képest jelentősen nagyobb költségek keletkeznek.

Ha a precíz vezetés már a vetésnél elmarad és a művelőnyomot nem pontosan vették fel, akkor az összes többi műveletnél is jelentkezni fog az elvárható szinttől eltérő megnövekedett anyagfelhasználás! Azon kívül, hogy felesleges a környezeti terhelés, még az elvárható profit is szerényebb lesz a szezon végén. Felesleges műtrágya- és növényvédő szer-kijuttatás, feleslegesen több gázolaj-felhasználás, felesleges kopásköltség, feleslegesen több munkaóra!

Mennyi mindent tudna elintézni a traktorban ülve, ha nem kellene a sortartásra, kormányzásra koncentrálnia? Ha a fárasztó, akár 12 órás kormányzást valaki levenné a válláról, lehet, hogy haza sem olyan fáradtan érkezne, a munkáját pedig centiméter pontosan végezhetné el!

Az Agrogazda.hu tudja, hogy a problémák egyediek, mindenki más és mást tart fontosnak, ezért kínálnak egyedi megoldásokat.

Stéger András

Stéger András
Aranybulla Mg. Zrt. - Székesfehérvár
LD-Agro UniDrive, LD-Agro SteerReady Drive –  robotpilóta
Case IH 340 Magnum, Fend 936, Fend 312

"A robotpilóta-rendszer használatával elsődleges szempont volt a talaj kímélése, illetve a kiszórandó anyagoknak a nem elpocsékolt kijuttatása, ami a műtrágyaszórással kezdődött, mert a pilóta nem látta milyen messze szórt. Másodsoron a vetés könnyebbé tétele. Egy éjszakai, poros körülmények között történő vetésnél az ember a saját nyomjelzőjét sem látta. A pilóta stresszmentesítése is rendkívül fontos szempont volt, vagyis a figyelemmegosztásának a csökkentése."

Cseke TamásCseke Tamás
Sarkad
LD-Agro UniDrive – automata kormányzás
Zetor Forterra

"Az automata kormányzással elsősorban időt és pénzt spóroltam meg. Eddig a permetezéshez 2 fő segítségét kellett kérnem, hogy elkerüljem a hatalmas átfedéseket/kihagyásokat. LD-Agro robotpilótával egyedül végeztem ezt a műveletet 15 cm pontosságon belül, eredményesen. Éjszakai vetésnél is sokkal könnyebb volt a vetéssor kihúzása.”

Molnár János

Molnár János ev.
Újfehértó
LD-Agro UniDrive – automata kormányzás
Massey Fergusson 7618, Massey Fergusson 5610

"Egy táblán automata kormányzással és RTK-val vetve az eddigi 76 sor helyett 80 sort lehetett elvetni. Eddig 4 sort elbuktunk a traktoroson, mert méteres csatlakozósor volt elhagyva. Korábban soközművelésnél is gondok voltak, valamint a leterheltség csökkentése is fontos volt, hogy ne legyen olyan fáradékony a pilóta."

Az LD-Agro automata kormányzás minden traktorosból a legtöbbet hozza ki! A robotpilóta az elérhető ±2 cm-es pontosságnak köszönhetően bárkiből a gazdaság legjobb traktorvezetőjét varázsolja! Nem számít, milyen napszak van, milyen látási viszonyok, egyenes vagy görbe nyomvonalak, automata kormányzással a nap 24 órájában folyamatosan pontos és költséghatékony a munkavégzés!

traktortípusok

Az LD-Agro robotpilóta-rendszer a traktor kezelőjének munkavégzését jóval kényelmesebbé és pontosabbá teszi, így figyelmét az egyéb kezelőszervekre vagy fontos döntések meghozatalára is fordíthatja! Automata kormányzással a vetett állomány esetén a művelőnyomok távolsága is tökéletesen pontos, ezáltal a további munkaműveleteknél sem keletkezik átfedés/kihagyás!

Automata kormányzással éjszaka és rossz látási viszonyok mellett is tökéletesen elvégezhető a munka! A robotpilóta nem csak növeli a hatékonyságot és csökkenti a kezelő fáradságérzetét, a gép kopásait, de egy 12 órás fárasztó munkavégzés esetén is biztosítja, hogy az utolsó sor is ugyanolyan (±2cm-es) pontos legyen, mint a legelső!

LD agro

FIGYELEM! 1 HETES INGYENES KIPRÓBÁLÁS KORLÁTOZOTT IDEIG!

Varga Gábor
ügyvezető-igazgató

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.
Tel.: +36-70/312-4715; +36-70/342-3887
www.agrogazda.hu; info@agrogazda.hu