Az új, csendesebb vezetőfülke kifejlesztése érdekében részletes ergonómiai tanulmányokat végeztek a márka tervezői. Gépkezelőktől érdeklődtek, hogy a kilátás, a kényelemérzet, a gép vezérlése és a praktikusság terén milyen igényeket támasztanak egy teleszkópos rakodóval szemben.

Az új generációs JCB teleszkópos rakodószéria négy modellje a korábbiakhoz viszonyítva akár 200 kg-mal is nagyobb teherbírású: az 538-60-as modell hat méteres emelőmagassággal, az 532-70-es és az 542-70-es modell hét méteres emelőmagassággal és az 536-95-ös modell 9,5 méteres emelőmagassággal bír.

Az új  generációs JCB teleszkópos rakodószéria négy modellje a korábbiakhoz viszonyítva akár 200 kg-mal is nagyobb teherbírású - fotó: JCB

A nehéz terhek emelésére kifejlesztett 560-80-as modell nyolcméteres emelőmagassága és hat tonnás teherbírása továbbra is megmarad, csakúgy mint az alacsonyabb profilú 536-70 LP modell paraméterei, amelyet magassági korlátozásokkal terhelt alkalmazásokra terveztek.

Az AGRI (beleértve az AGRI Smart Power és az AGRI TorqueLock 4 változatokat), AGRI Plus, AGRI Super és AGRI Pro változatok különböző funkciói és felszereltségei maradnak a régiben, csakúgy mint bizonyos opciók: így például a LED-világítószett, a vonószerkezet, elöl hordozható eszközök.

Az AGRI Plus, AGRI Super és AGRI Pro változatok különböző funkciói és felszereltségei maradnak a régiben - fotó: JCB

Az erőforrások is változatlanok maradnak - JCB EcoMAX motorok 4,4 literes illetve 4,8 literes lökettérfogattal, választható teljesítményük: 5 kW, 81 kW, 93 kW vagy 108 kW (75, 109, 125 vagy 145 lóerő).A 81 kW (109 lóerős) teljesítményű motorhoz a vállalat új, 40 km/h sebességű, TorqueLock, 4 sebességfokozatú, terhelés alatt kapcsolható hajtóművet kínál, mind a négy fokozatban áthidaló tengelykapcsolóval.

Az automatikus, 6 sebességfokozatú, terhelés alatt kapcsolható JCB Torque Lock hajtómű illetve a hidrosztatikus / terhelés alatt kapcsolható JCB DualTech VT, mindkettő 40 km/h sebességet kínálva, továbbra is elérhető.

Az állítható és egyszerű be- és kiszálláshoz félretolható kormányoszlop eredeti pozíciójába visszatér. Egyrészes, domború üvegezés a szélvédőn és a tetőn. Teljesen bevont belső tér és 50 %-ig 69 decibellel csökkentett zajszint. A vezetőfülke belső tere a hossz- és szélességnövelés következtében 12 %-kal lett nagyobb. Négy ablaktörlőlapát gondoskodik azért, hogy a szélvédő és a tető nedvességtől, sártól és portól mentes legyen. Új klímaberendezés, ami automatikus hőmérséklet-szabályozóval is választható.

A mélyen ülő műszerfal és a gépkezelő feje fölé érő üvegezés gondoskodik arról, hogy a gépkezelőnek jobb kilátása legyen - fotó: JCB

Optimalizált levegőelosztó a szélvédőre, a gépkezelőnek vagy mindkettő számára; gyors párátlanító / jégmentesítő funkciók. Annak megelőzésére, hogy a zaj és a por a vezetőfülkébe kerüljön, az ajtó és a vezetőfülke kerete vastagabb lett, gumiborítást kapott.

A műszerfal nagyobb lett, a vezérlőelemek funkciók szerint lettek csoportba rendezve. A mélyen ülő műszerfal és a gépkezelő feje fölé érő üvegezés gondoskodik arról, hogy a gépkezelőnek jobb kilátása legyen az elülső kerekekre és azok területére, továbbá felfelé, a felemelt kanálra illetve gémre.

Az Agroinform.hu piacterén több száz eladásra kínált teleszkópos rakodó közül választhatja ki a legideálisabb anyagmozgató eszközt gazdasága számára.