Az alábbiakban néhány képpel és némi szöveggel egy gyors bepillantást szeretnék adni a nagy érdeklődéssel kísért rendezvényekbe:

Kalmár Tibor a Väderstad Kft. igazgatója a formalitás kedvéért bemutatta a céget, a piacokat és a legfontosabb eredményeket, majd a fenti képen látható E-control rendszert ismertette meg a résztvevőkkel. Ez a fejlesztés kétségtelenül a szakma non-plusz-ultrája, amely a legfejlettebb és a legprecízebb vetés technológiát egyesíti az élvonalbeli szabályozási lehetőséggel és informatikai megoldásokkal.



…amúgy ez a rendszer az idei AGROmashEXPO kiállítás Prémium Elismerő Oklevelét is megkapta a nemzetközi termékfejlesztés kategóriában.



Lőwy Vilmos az Austro Diesel magyarországi kereskedelmi vezetője számos érdekességet mondott el a világ elvonalát képviselő Massey Ferguson traktormárkával kapcsolatban. A fenti ábrája egyértelműen mutatja, hogy milyen széles – full liner – választékkal rendelkezik a márka a szántóföldi erőgépek vonatkozásában, hiszen a 69 lóerős 3 hengeres traktortól a 6 hengeres 400 lóerősig kiváló típusokat kínálnak a gazdálkodóknak. Lőwy Vilmos kiemelte, hogy a kisebb teljesítményű traktorok esetében a 3 lóerős motor – a közvélekedéssel ellentétben – jó választás lehet, hiszen a Massey Ferguson csak a legjobbat kínálja minden célra és minden kategóriában.

Bár az aratás még messze van, de fontos megemlíteni, hogy az MF-re nem lehet és nem szabad traktormárkaként tekinteni, hiszen a piros Massey Ferguson kombájnok a betakarítás színvonalában is új mércét állítanak. Csak egy apró részletkérdés, ami viszont a következő kultúra vonatkozásában igencsak fontos lehet. Az MF kombájnok sokkal finomabbra aprítják a növénymaradványokat, ami azok gyorsabb elbomlását eredményezi, javítva ezzel a talaj szerkezetét.



Daoda Zoltán az AGRO.bio Hungary Kft. szakmai igazgatója azt mondta el a résztvevőknek, hogy hogyan lehet a BactoFil termékek tavaszi kijuttatásával a legnagyobb mértékben segíteni tavaszi vetések optimális fejlődését és fokozni a termesztés biztonságát. Emellett bemutatta a cég 3T – Teremjen Több Talaj – programját, amely azt a célt szolgálja, hogy az idei és az elkövetkező 6 év során 500.000 hektár területen legalább 10.000.000 köbméter termőtalajjal gazdagítsa az országot. A fenti képen éppen azt Mutatja Daoda Zoltán a hallgatóságnak, hogy ez a hatalmas földmennyiség mindössze 2 milliméter vastagságú új termőréteget jelent. Ez a földmennyiség akár fél liter vizet képes megtartani a csapadékos időszakban átadni a növényeknek a száraz időszakban minden négyzetméteren. A 3T tehát a termésbiztonság növelés programja, amelyben kulcsszerepet játszanak a Magyar Termék Nagydíjas BactoFil készítmények.



Kedves Tisztelt Olvasók! Nézzék el nekem az elfogultságot de szerintem ez az egyik legszebb gépkapcsolat. Dinamikus és harmonikus színkombináció és a technikai kiforrottság jellemzi. A Massey Ferguson traktorok legendás megbízhatósága az Austro Diesel professzionális szerviz hátterével kétségtelenül hozzájárul a vetés illetve a termesztés biztonságához. Pontosan ez a helyzet a Väderstad Tempo vetőgépével, amely a vetésminőséget a nagy vetési sebességgel egyesíti kompromisszum nélkül. Nem véletlen, hogy a Tempo vetőgép forgalmazásának két éve alatt, számos gazda bizalmát elnyerve kiugróan magas piacrészt tudott elérni.

Sárospataki György
AGRO.bio