A 2022-es Farm Progress Show-n, a Case IH és a Raven Industries bemutatja a mezőgazdasági ágazat első autonóm szórógépét, amely a Case IH Trident 5550-es típuson alapul és a Raven Autonomy-val felszerelt kijuttatóval szerelték fel. Az innovatív megoldás célja, hogy teljesítsék az ügyfelek autonóm berendezések iránti igényét, segítsen megoldani a munkaerő-problémákat és növeljék a munka hatékonyságát, mind minőség, mind költségoldalról.

A Case IH Trident 5550 Raven Autonomy-val felszerelt kijuttatógép lehetővé teszi, hogy egy vagy több vezető nélküli gépet használjanak a szántóföldön akár egyidejűleg is anélkül, hogy a vezetőfülkében vezető lenne, így a teljes irányítás rugalmasan, akár kívülről, akár az egyik gép fülkéjéből elvégezhető

A Case IH Trident 5550 Raven Autonomy-val felszerelt kijuttatógép lehetővé teszi, hogy egy vagy több vezető nélküli gépet használjanak a szántóföldön akár egyidejűleg is anélkül, hogy a vezetőfülkében vezető lenne, így a teljes irányítás rugalmasan, akár kívülről, akár az egyik gép fülkéjéből elvégezhető – Fotó: L: Business Wire


Tervezze meg és végezze el a műveleteket mobil eszközről

A Case IH Trident 5550 Raven Autonomy-val felszerelt kijuttatógép vezető nélküli technológiát kínál egy mezőgazdasági szóróplatformmal, amely rugalmas megoldást kínál. A gépet, gépeket a Raven által kifejlesztett komplex, vezetési- és kormányzási, hajtásvezérlési, észlelési- és útvonaltervezési szoftver hajtja.

A kezelők egy mobileszközről a feltérképezett szántóföldi határok alapján (geofence) megtervezhetik és elvégezhetik a teljes szántóföldi műveletet. A Raven Autonomy észlelőrendszer egy sor fejlett kamerán és radarrendszeren alapul, amely folyamatosan figyeli a gép 360 fokos környezetét, a biztonságos munkavégzés érdekében.

A mesterséges intelligencia segítségével a Raven rendszere folyamatosan feldolgozza a kamerák képeit és az egyéb érzékelők (ultrahang, LiDAR) jeleit és értelmezi, felismeri az esetleges akadályokat. A gépkezelő mobileszközön keresztül bármikor megtekintheti a kamerák képeit.

Amennyiben fizikai akadályt észlel, a gép biztonságosan megáll és a mobileszközön felugrik egy figyelmeztetés, a gépkezelő kiértékelheti a helyzetet és meghatározhatja a következő lépéseket.

A mobil eszközön keresztül a gép számos feladata és funkciója távolról pillanatnyilag nyomon követhető, többek között az üzemanyag- és AdBlue szintje, a munkasebesség, a motorfordulatszám, anyagszint a tartélyban, az univerzális terminál információi és a diagnosztikai hibakódok.

Egy vagy több vezető nélküli gép a terepen

A Case IH Trident 5550-es Raven Autonomy-val felszerelt kijuttatógép lehetővé teszi egy vagy több vezető nélküli gép használatát a szántóföldön, a vezetőfülkében tartózkodó kezelő nélkül, így a teljes irányítás a fülkében vagy azon kívül is rugalmasan elvégezhető. Az állandó sebességgel és precizitással történő munkavégzés biztosítja a végső szórási konzisztenciát és akár meg is ismételhető, centiméter alatti pontossággal.

A Case IH Trident 5550-es, Raven Autonomy rendszerrel ellátott felhordógép 2023-tól korlátozottan lesz elérhető az észak-amerikai piacon.

Forrás: www.futurefarming.com