DorkerA vendégeket a Dorker Kft. ügyvezetője, Kövesdi László, Tiszagyulaháza község polgármestere, Mikó Zoltán és a bemutatónak otthont adó családi gazdaság vezetője, Megyesi Elemér köszöntötte. A bemutatón felvonultatott nyolc gépkapcsolatot a cég területi képviselői, Sinka Ferenc és Szentmiklósi Sándor mutatták be.
traktorA Dorker Kft. Deutz Fahr erőgép kínálatából számos modell bemutatkozott a vendégek előtt. Az ismertetett gépek sorát a tavaly bemutatkozott Deutz Fahr 5G széria 5105.4G modellje nyitotta. Az 5G sorozatban teljesen új fejlesztésű FARMotion Tier 4i diesel motorok szolgálnak erőforrásul. A – típustól függően – 3 vagy 4 hengeres változatban elérhető motorok elektronikus vezérlésű közös nyomócsöves Bosch befecskendezéssel, töltőlevegő-visszahűtővel kiegészített kényszerített indukciós turbófeltöltővel, valamint DOC típusú kipufogógáz-utókezelő rendszerrel rendelkeznek. traktor Az új 5G sorozat tagjainál többféle sebességváltó variációból választhatunk. 4 különböző munkavégzési tartományban (lassú, gyors, alulhajtó vagy mászó) használható négy, illetve öt sebességi fokozatból, két vagy három Powershift (terhelés alatt kapcsolható) fokozatból, valamint a mechanikus, illetve hidraulikus kapcsolású terhelés alatti irányváltóból álló bőséges választék minden üzemeltetési igényt kielégít.
traktorAz ugyancsak az 5-ös sorozathoz tartozó 5C modellcsaládot az 5110C típus képviselte. A négy különböző típusból álló, 89–118 LE közötti teljesítményszintet lefedő Deutz Fahr 5 C sorozat tagjaiban új fejlesztésű Deutz TCD 3.6 L04 típusú, 3,62 literes hengerűrtartalmú, 4 hengeres motorok biztosítják a nyomatékot, melyek töltőlevegő-visszahűtővel ellátott turbófeltöltővel vannak felszerelve. A motorok az EGR kipufogógáz-visszavezetésnek, valamint a DOC dízeloxidációs katalizátornak köszönhetően a Tier 4i károsanyag-kibocsátási norma szigorú előírásainak is megfelelnek. Az 5C széria tagjainál a nyomaték átvitelről „LS”mechanikus irányváltóval rendelkező " LS" és Powershuttle típusú hidraulikus irányváltó „GS” váltóművekkel rendelhetők.
traktorA Deutz Fahr 6-os traktorsorozatot a 6160 és 6190 típusok képviselték. Ebben a modellszériában rövid tengelytávú, 4 hengeres motorral szerelt, illetve a robosztusabb felépítésű, hosszabb tengelytávú 6 hengeres változatokat érhetők el. Az SCR rendszerű, új fejlesztésű, üzemanyag-takarékos DEUTZ motorok akár 100%-os tisztaságú biodízel (B100) üzemanyaggal is üzemeltethetőek. Az új 6-os sorozat S-Class2 vezetőfülkéje, a legendás kialakítású Agrotron fülke továbbfejlesztett változata.
traktorA nagyméretű szélvédő és ablakok, valamint a vékony oszlopok 360 fokos zavartalan kilátást biztosítanak. A vezetőfülke opcionális légrugós felfüggesztése két darab nagyméretű pneumatikus működésű munkahenger segítségével tartja meg a fülke súlyát. Az automatikus szintszabályozás a gépkezelő testtömegétől függetlenül mindig megfelelő magasságban tartja a vezetőfülkét. A rendszer az állandó mértékű rugóút folyamatos fenntartásáról is gondoskodik minden körülmények között. A hidraulikus rendszerekkel ellentétben a külső hőmérséklet nincs hatással a menetkényelemre.
traktorA Deutz Fahr traktorokhoz kapcsolva felvonultatott munkagépek sorát a Hardi Zaturn 2000 axiálventillátoros permetezőgép nyitotta meg, melyet munka közben láthattak a vendégek. A Zaturn AG820 típusú ültetvénypermetező 820 mm átmérőjű axiálventillátorának légszállítása 21-35 000 köbméter óránként, csöpögésmentes kerámia fúvókáit pedig elektromos vezérlőszelepekkel 2 vagy 4 szakaszban lehet szakaszolni. Rendkívül erős, 12 mm vastag, ütés‑,törés,- és UV-álló poliészter tartályába beintegrálva található meg a tisztavizes tartály. A nagyobb fordulékonyság elérése érdekében a permetező alváza nyomkövető vonórúddal rendelkezik, futóműve pedig állítható nyomtávolságú.
HardiGyakorlatban láthattuk a Hardi Commander széria egyik modelljét is. A permetező keretfelfüggesztésénél a lengéscsillapításról torziós rugók, és hidraulikus teleszkópok gondoskodnak. A keretrendszer szakaszvezérlő motorjait a traktor elektromos rendszerének meghibásodása esetén manuálisan is lehet működtetni. A HARDI permetezőit saját gyártású szivattyúval látja el, melyek kenése olaj helyett zsírral történik, így az önfelszívó, saját magát légtelenítő szivattyú számára a tartós "szárazon futás" sem okoz problémát. A Twin Force légzsákos rásegítő rendszerrel szerelt szórókeret a bemutatón is jól prezentálta, hogy mennyire minimalizálni tudja az elsodródás veszélyét és az ezzel járó veszteséget.
bálaszállító pótkocsiA Pronar T023 bálaszállító pótkocsi hengerbálákkal teljesen megrakodva mutatkozott be a vendégek előtt. A bálák gazdaságos, biztonságos és hatékony szállítása ma már csak ilyen speciálisan bálaszállításra kialakított szállítójárművekkel valósítható meg. A kitolható hátsó kerettel rendelkező pótkocsi rakfelülete 26,2 négyzetméterre bővíthető.  A pótkocsi teherbírása 11,3 tonna, a rakfelület padozata pedig 3 mm vastag acéllemezből készült. A pótkocsi mellső és hátsó határolókeretei állítható szögűek.
járműszerelvényJárműszerelvényben összekapcsolva mutatkozott be a Pronar széles pótkocsi kínálatából, a kéttengelyes változatok közül, két különböző modell. Az osztott oldalfalakkal rendelkező három oldalra billenthető rakfelületű T680-as külön kezelőállással rendelkezik, és az időjárástól vízhatlan ponyvával védhető meg a rakomány.  A 17,2 köbméteres raktérfogatú felépítménnyel szerelt pótkocsi 13,1 tonna teherbírású. A kisebb 12 tonna teherbírású PT612-es modell 15,4 köbméteres raktérfogatú felépítményének oldalfalai egyben nyithatóak, viszont hátra 50, oldalra pedig 46 fokos nagy billentési szöggel rendelkezik, ami igen jónak számít kategóriájában.
Vogel-NootA Vogel-Noot termékek közül két munkagépet láthattak az érdeklődők, melyek közül a már széles körben elterjedt váltvaforgató eke mellett a Terraflex 300 függesztett grubbert is bemutatkozott, sőt, ez a nehézkultivátor munka közben is bizonyított a rendezvényen.  A 30 cm kapaosztással rendelkező 70 cm-es keretmagasságú kultivátor kedvező méreteinek köszönhetően nagy átömlési keresztmetszettel rendelkezik. A megmunkált talaj lezárásához hétféle hengertípusból választhatjuk ki a talajkörülményeknek megfelelőt.
munkagépA bemutatkozó munkagépek sorát a tavaly ősszel debütált Deutz Fahr C7000-es kombájnsorozat 7205TS modellje zárta, mely a bemutatónak otthont adó Megyesi család gazdaságának gépparkjába tartozik a nyár óta, és már közel 150 órás üzemen van túl. A gépet Megyesi Ákos mutatta be, aki az idei első szezon üzemi tapasztalatait is megosztotta a vendégekkel. A C7000 kombájnsorozat formavilága követi a korában a C9000-nél megismert új Giugiaro vonalvezetést.
kombájnA hagyományos tangenciális cséplőrendszerű szalmarázó ládás magleválasztású kombájnszéria 7205-ös és 7206 modellje három-három változatban elérhetők a felhasználók a számára. A kombájnokhoz 4,20-9,00 méteres munkaszélességben kapcsolható gabona-vágószerkezet, mely 1220 vágás/perc vágási sebességre képes bolygóműves hajtóművel a Schumacher Easy Cut II vágórendszerrel dolgozik.gabona-vágószerkezetA cséplésről és magleválasztásról egy 600 mm átmérőjű cséplődob gondoskodik, modelltől függően 1270, illetve 1520 mm szélességben. A meghajtó-ékszíj feszességének állítása a nyomatéknak megfelelően automatikusan történik. A cséplődob fordulatszámát állító elektromos rendszer a fordulatszámot a 420–1250 ford./perc tartományban, a különösen finom termények kezeléséhez szükséges lassító áttétel megléte esetén pedig 210 és 625 ford./perc között változtatja. A több szegmensből álló, egyedi geometriájú cséplőkosár, széles, 121 °-os átfogási szöggel veszi körbe a cséplődobot. A bemutatón is látott TS kivitel cséplőrendszere egy úgynevezett turbóleválasztó, harmadik dobbal is rendelkezik, amely 20%-kal növeli a termelékenységet.
elektromos állítórendszerAz egyedülálló, 5 helyzetű elektromos állítórendszer lehetővé teszi, hogy a kezelő a csépelt termény jellemzőihez és a cséplési körülményekhez igazítsa a rendszer működését. Az 5, illetve 6 ládás szalmarázó rendszer nagyleválasztási felülettel rendelkezik, a hatékony tisztításról pedig egy 5,28, illetve 6,32 m2 rostafelületű tisztítórendszer gondoskodik, amelynél a csépeletlen kalászok utócséplését és visszahordását két oldalt egy-egy kihelyezett utócséplő visszahordó egység végzi. A C7000-es kombájnokban 6,1 illetve 7,8 literes, SCR rendszerű, Deutz TCD dízelmotorok szolgálnak erőforrásul.

A rendezvényen készült további képeinket IDE kattintva tekinthetik meg.