Az új DEUTZ-FAHR 5 Keyline traktor a sokoldalúságot, a modularitást, az erőt és a jó ár-érték arányt ötvözi a középkategóriában. A mozgékony és kompakt traktort optimalizált kialakítás és alacsony üzemanyag-fogyasztás jellemzi, ami gazdaságos és költséghatékony munkavégzést tesz lehetővé.

Az 5-ös sorozatú Keyline traktorokat úgy tervezték, hogy maximális rugalmasságot kínáljanak, miközben megbízható és innovatív teljesítményt nyújtsanak. Az agilitás ezeknek a traktoroknak az egyik jellemzője, köszönhetően a figyelemre méltó kormányzási szögnek és az olyan élvonalbeli megoldásoknak, mint az állítható reakciójú PowerShutle, a Stop&Go rendszer és a ComfortClutch, amelyek sima és kényelmes vezetést biztosítanak még a legnehezebb helyzetekben is. Emellett az opcionális Hi-Lo Powershift sebességváltó fokozza a vezetési élményt, amely lehetővé teszi a különböző terepi követelményekhez való könnyű alkalmazkodást.

A traktorokat FARMotion 45 motor hajtja. Míg az 5095 és 5105 Keyline modellek teljes EAT megoldással lettek felszerelve, beleértve az SCR katalizátort is, az 5075 Keyline azonban AdBlue nélkül teljesíti a környezetvédelmi előírásokat.

A nagy, 145 literes üzemanyagtartálynak köszönhetően az 5 Keyline hosszabb munkanapokat is teljesíthet megállás és a tankolás nélkül. A sorozat traktorai a többi DEUTZ-FAHR Stage V traktorhoz hasonlóan képesek HVO-üzemanyaggal is üzemelni, így ezek az erőgépek készen állnak a modern mezőgazdaság kihívásaira, például a CO2-csökkentésre.

Deutz-Fahr 5 Keyline

A DEUTZ-FAHR 5 Keyline a kisebb családi gazdaságoknak készült – forrás: DEUTZ-FAHR

A többi típusban már bevált és nagy teljesítményű 5 fokozatú sebességváltó 20+20 vagy 40+40 sebességfokozatot kínál, lehetővé téve a legoptimálisabb sebesség kiválasztását. Már az alapváltozat tartalmaz egy mászófokozatot, amely 400 m/h alatti sebességet kínál.A kényelem és a termelékenység a hidraulikus PowerShuttle és a 2 fokozatú Powershift opció hozzáadásával érhető el. A PowerShuttle a Stop&Go tengelykapcsoló funkciónak köszönhetően (amely 5 különböző érzékeny beállítást kínál) ideális homlokrakodós munkákhoz. Tartalmazza a komfort tengelykapcsoló opciót is, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy a tengelykapcsoló pedál használata nélkül váltson fokozatot.

Deutz-Fahr 5 Keyline

Az új DEUTZ-FAHR 5 Keyline traktorban a kényelmet az új TopVisionEvo fülke biztosítja – forrás: DEUTZ-FAHR

Az új DEUTZ-FAHR 5 Keyline traktorban a kényelmet az új TopVisionEvo fülke biztosítja, amely már az alapfelszereltség része és légkondicionálóval, rádióval. A Hydro Silent Block fülkefelfüggesztés akár 40%-kal is csökkenti a rezgéseket. A teleszkópos és teljesen állítható kormányoszlop, valamint a többszörösen állítható felfüggesztett ülés lehetővé teszi, hogy bármilyen magasságú kezelő megtalálja a tökéletes pozíciót a terepi és közúti szállítási tevékenységekhez. A tizenkét nagy teljesítményű munkalámpa jó látást és láthatóságot biztosít még rossz fényviszonyok, vagy akár napnyugta után is, ami lehetővé teszi a munkanap megnyújtását.