A 33. Bábolnai Gazdanapokon látványos standdal jelezte a Kond-Coop, hogy a Kirovec a jelenben legalább annyira meghatározó erőgép, mint évtizedekkel ezelőtt volt. Ehhez elég volt a 424-est kiállítani, és alkalmanként felnyitni a motorháztetőt, hogy a látogatók úgy tekintsenek a stand irányába, mint molylepke a fényszóróba. Pedig a kistestvér K-424 úgy fél méterrel rövidebb és alacsonyabb is a K-723 erőgéptestvértől, de ha nincs viszonyítási alapunk, akkor ránézésre így is a "hát ez mekkora" érzés fogja el a látogatót.

Monumentális stand, robusztus gépekkel – videó: Agroinform.hu

A Kirovec K-424 főbb jellemzői:

  • 240 lóerős YAMZ motor,
  • rugózott első híd,
  • önblokkolós differenciálmű,
  • kedvező üzemanyagfogyasztás,
  • egyszerű karbantartás.

Eke, henger, kapa és tárcsa:

Az erőgép mögött pedig egy színben is hozzáillő Sukov Dunhill cseh gyártású ekét is láthattunk, ami bóracél anyaghasználatával és masszív kivitelével jó választás lehet gazdaságunk számára. Ami pedig egy esetleges vásárlásnál segíthet a döntésben, hogy a gyár megalakulása óta csak ekék gyártásával és fejlesztésével foglalkozik.

Az ukrán mérnökök munkáját dicséri a PT-6-os száraprító henger, mely akár 20 km/h-ás sebességre is képes, és nagy területteljesítménye mellett kiváló aprítóhatásáról ismert.

Ha cserepes a talaj, nem kérdés mihez kell nyúlni – fotó: Agroinform.hu

Az ugyancsak ukrán gyártású Technopol küllős kapa, már tavaly is rendkívül népszerű termék volt, hiszen vegyszerezés helyett előszeretettel használják biogazdálkodásokban, de tökéletes munkát végez lecserepesedett talaj feltörésében is.

Hatalmas méreteivel vonzotta a látogatók tekintetét a PromAgro Dominánta nehéztárcsa, hiszen méreteit tekintve 7,5 tonnáról és 5,2 méteres szélességről beszélünk, hatékony munkához pedig nem árt elé egy legalább 250 lóerős erőgép sem.

Pótkocsi, trágyaszóró és bálázó:

Újdonságként volt a jelen a Kond-Coop standján a lengyel gyártó, az Alima-BIS pótkocsija és trágyaszórója, ami gyakorlatilag nem is a telephelyről, hanem a gyártótól érkezett. A felépítésen azonnal látszik, hogy minőségi berendezésekről van szó, ami nem csoda, hiszen a gyártó már 30 éve foglalkoznak pótkocsik gyártásával.

Egyenesen a gyárból érkezett a kiállításra – fotó: Agroinform.hu

A pótkocsi és a trágyaszóró is ADR tengellyel szerelt, 6 mm-es padló és 4 mm-es oldalfallal készülnek, ami elég meggyőző adat strapabírás és masszivitás szempontjából. Ezeken felül a pótkocsi hidraulikus támasztólábakkal rendelkezik, és egyedi igényeknek megfelelően rendkívül széles kínálattal áll a gazdálkodók rendelkezésére. A trágyaszóró letolószerkezete két láncos szerkezetű, és kialakítását tekintve minimális anyag marad vissza szóráskor, mivel a felépítmény eleje szűkebb mint a hátulja.

Egyszerű kivitel, rendkívüli ár-érték arány  – fotó: Agroinform.hu

Ugyancsak újdonságként kapott helyet az orosz KRMZ gyártó bálázója, mely masszív felépítésén túl ár-érték arányával is jó választás lehet. Felépítményét tekintve fix kamrás és görgős tömörítőszerkezettel szerelt, kialakításánál pedig kifejezetten nagy hangsúlyt fektettek az egyszerűségre, hogy minél inkább kizárják a felesleges meghibásodásokat.

Ha további kérdésed lenne, keresd bátran a Kond-Coop munkatársait.