Az FPT Industrial weboldalán és Facebook oldalán is bejelentette a hatalmas hírt, amivel a világon elsőként valósíthatják meg a nulla károsanyag-kibocsátás mellett megvalósult betakarítás gyakorlatát.

A történelmi hír nem egészen 20 órája látott napvilágot, máris felbolydultak a mezőgazdasági gépészetben és a szőlészetben dolgozók a világ minden pontján. Mindenki a részletekre kíváncsi, azonban egyelőre csak keveset közölt az innovatív motorgyártó vállalat.

New Holland szőlészeti metán traktor

Az új New Holland F28 NG metán gumihevederes traktor nem csak a jövő fenntartható gazdálkodását jelképezi, hanem megtestesíti a formatervezés csúcsát is – fotó: FPT Industrial

A cikk így szól:

Megvalósítani a világ első, nulla károsanyag-kibocsátású Barolo cru-i betakarítást és kitörő örömmel ünnepelni 2025-öt a nagyra értékelt borkirály első 100% -ban fenntartható palackjaival: ezek az FPT Industrial, a Fontanafredda és a New Holland Agriculture között köttetett partnerség céljai.

Az energetikai átalakulás globális kihívása nemcsak innovatív, nagy léptékű megoldásokat igényel, hanem meghatározott ágazatok célzott fellépéseit is annak érdekében, hogy konkrét eredményeket és a szélesebb nyilvánosság érdeklődését biztosítsák maguknak olyan projektekkel, amelyek magas szintű hozzáadott értéket képviselnek.

Ez akkor érhető el, ha az ehhez hasonló projektekbe olyan partnereket vonnak be, akik régóta elkötelezettek a környezeti elszámoltathatóság mellett, ahogyan azt az FPT, a Fontanfredda és a New Holland Agriculture teszi.

New Holland kertészeti metán traktor

Az új New Holland F28 NG metán gumihevederes traktor a legendás olasz szőlészetben – fotó: FPT Industrial

A partnerség lényege, hogy a két nagyvállalat az olaszországi Fontanafredda-ba szállít két New Holland TK Methane Powercrawler szőlő ültetvénytraktort, amelyek a világon először fognak a gyakorlatban dolgozni és amelyeket FPT Industrial F28 természetes gázüzemű (Natural Gas / NG) motorok hajtanak.

FPT metán motor

FPT NAtural Gas motor a fenntartható mezőgazdaságért – fotó: FPT Industrial

A New Holland F28 NG traktorok biometánnal fognak működni, így a szőlőtermesztés és szüret során a kibocsátás nulla lesz.

Ez a két biometán-gumihevederes járószerkezettel felszerelt erőgép a Vigna La Rosa Cru szőlészetben fog dolgozni, amely alapanyagot állít elő az azonos nevű legendás Barolo bor számára – és amely bor a világ legjobb borai között szerepel a Wine Spectator Top 100 rangsorban.

Az új New Holland F28 NG metán gumihevederes traktor elképesztő dizájnja felülről – fotó: FPT Industrial

Büszkék vagyunk rá, hogy az Agroinform.hu a mezőgazdasági hírportálok sorában Magyarországon először számol be a nagyszabású együttműködés első lépéséről és bízunk benne, hogy mihamarabb újabb hírekkel szolgálhatunk olvasóink számára.

Forrás: FPT Industrial

Fordította és átdolgozta: Agroinform.hu / Igric Dominika