Az M-sorozat új modelljének CCLS hidraulikus szivattyúja 110 liter/perc teljesítményt nyújt. A meghajtásról egy 6,1 literes Kubota motor gondoskodik, amelynek teljesítménye 115 LE a névleges fordulatszám tartományban. A Boost segítségével további 20 lóerőt lehet lehívni. Az erőátvitelt az új, hatfokozatú sebességváltó teljesíti, öt sebességgel.

A traktorral együtt bemutatott LK2100H homlokrakodó egy hidraulikus szintbeállítóval és egy működtetőkarral van felszerelve, amely utóbbi az üzemeltetési jeleket szervo-hidraulikusan a homlokrakodó vezérlőberendezéséhez továbbítja, így az M-sorozat új, M6121-es modellje a Kubota szerint különösen alkalmas a vegyes- és tejtermelő gazdaságok kiszolgálására. A traktor FOPS bizonyítvánnyal rendelkezik, és magas fokú biztonságot nyújt a kezelő számára.

Kubota

Az új M6121-es modell – gyári felvétel

A Kubota M4002-es traktorsorozata

A FIMA kiállításon a Kubota standjának középpontjában az M6060 és M7060 traktorok továbbfejlesztett változatai, az M4062 és az M4072 modellek álltak, amelyek új vezetőfülkével és borulásvédelemmel vannak ellátva. Mindkét modell a Kubota M4002-es, új traktorsorozatához tartozik. Ezek nagyobb vezetőfülkével rendelkeznek, amely jobb körkilátást nyújt, és a sorozathoz tartozó klímaberendezéssel, légrugózású vezetőüléssel és tolótetővel vannak felszerelve.

Kubota

Az M4072 új vezetőfülkével – gyári felvétel

A sebességváltó elektrohidraulikus irányváltó funkcióval és kétsebességű technológiával van ellátva. A modellek 36F/36R típusú elektrohidraulikus sebességváltóval rendelkeznek. A maximálisan 73 LE teljesítményű, négyhengeres V 3307 Kubota motor és a dupla szöghajtású első tengely biztosítja a forgatónyomaték átvitelét.

A munkagépek csatlakoztatása érdekében a Kubota a terhelhetőséget 2.500 kg-ra emelte, miközben a tengelytávolságot 80 milliméterrel meghosszabbította. Ezen túlmenően a modellek kompatibilisek a precíziós gazdálkodás IsoMatch AutoDriveE megoldásával és a Pro 12“ vagy Go 7“ IsoMatch-Tellus-monitorokkal.

Még több Kubota traktorral kapcsolatban talál információt ide kattintva.