A kaszálás az első kritikus munkaművelet a széna- és szenázskészítési folyamatban. A takarmány optimális tápértékének megőrzése kiemelten fontos. A gazdálkodók igényeit figyelembe véve, és a gyakorlati tapasztalatokat felhasználva, specifikus megoldásokkal alakította ki a KUHN a fűkasza termékpalettáját.  A cél tiszta és magas beltartalmú takarmány készítése, hogy Ön is jobban kaszálhasson. Az alábbiakban áttekintjük a KUHN egyedi megoldásait, valamint a kínálatot.

Milyen egyedi megoldásokat kínálnak a KUHN kaszák?

A KUHN olyan kaszákat fejlesztett, amelyek képesek az ideális vágásmagasság folyamatos fenntartására. Amikor nagyobb vágásmagasságra van szükség, rendelkezésre állnak a magasított csúszótalpak.

Speciális kialakítású kaszaegység

 • A tárcsás fűkaszák élezett kései kiváló minőségű, tiszta és egyenletes vágást garantálnak. Az ovális alakú tárcsák, valamint a kaszagerendely kompakt és áramvonalas profilja csökkenti a talaj- és növénymaradványok felrakódását.

Könnyedén cserélhető pengék és csavarok!

 • A FAST-FIT csavarrögzítéssel, a pengék cseréje rendkívül gyorsan megvalósítható, ezzel is csökkentve az állásidőt.

Összeforgó tárcsák

 • Minden tárcsapár összeforgó irányban van hajtva. Kettős vágás nem károsítja a terményt.

Tökéletes talajfelszín-követés

 • A kaszagerendely a traktorkerekekhez közel helyezkedik el, ami egyenetlen terepen gyors alkalmazkodást és egyenletes vágás magasságot jelent.
 • A optimális függesztés garantálja a kaszagerendely tökéletes egyensúlyát.
 • A talajnyomás precíz beállítása kiküszöböli a takarmány talajjal történő szennyeződését.
 • A kasza stabilitása és a megfelelő munkasebesség hozzájárul a magas terültteljesítményhez.
 • A munkahengerrel működtetett kiemelőrendszernek köszönhetően a rendek fölötti elhaladás és a táblavégi fordulók egyszerűen kezelhetők

Tökéletes talajfelszín követés a kiemelkedő tisztaságú takarmányért. LIFT-CONTROL!

A LIFT-CONTROL hidro-pneumatikus felfüggesztéssel felszerelt kaszák tökéletes talajfelszín-követése lehetővé teszi a tiszta, szennyeződésektől mentes magas minőségű takarmány elérését. Működése az alábbi videón megtekinthető:

Létfontosságú alkatrészek védelme

 • Ha a tárcsa nagy erővel ütközik akadályba a PROTECTADRIVE rendszer megvédi a fogaskerekeket és a hajtás rendszer főbb elemeit. Egy speciálisan kialakított horonynak köszönhetően, meghatározott helyen törik el a tárcsát hajtó tengely, megvédve a kaszagerendely teljes hajtásláncát.  Így a sérült egység cseréje rendkívül gyorsan elvégezhető, így az állas idő minimálisra csökkenthető.

Kaszáljon nyugodtan!

 • A GMD és az FC szériánál is elérhető opció a LIFT-CONTROL rendszerrel kombinált aktív, "NON-STOP" biztonsági rendszer.
 • Ha a munkagép akadályba ütközik, a kaszagerendely-egység felfelé és hátrafelé elmozdul, hogy kikerülje azt. Ezután visszatér az üzemi helyzetbe, amint az akadály elhárult.

A KUHN tárcsás kasza kínálat egyik modellcsaládja a GMD széria

Elérhető, első (front) és hátsó függesztett, valamint a vontatott kivitelben is. Minden területmérethez megfelelő gép illeszthető a széles kínálatnak köszönhetően.

A GMD 10-es sorozatot kis és közepes méretű gazdaságok számára tervezték. Az 1,6 – 2,8 méter közötti munkaszélességű kaszákkal magas vágási minőség érhető el. Beállításuk és karbantartásuk egyszerű. Igazán időtálló konstrukció.

A közepes méretű gazdaságok és a növekvő munkaintenzitás kihívásaihoz, a GMD 100-as sorozatot ajánljuk. Elérhető 2.8 – 3.1 – 3.5 méteres munkaszélességben. A fejlesztés fő célja az volt, hogy még jobban alkalmazkodjon az egyre intenzívebbé váló munkakörülményekhez, így a nagyobb kaszálóterületekhez, a nagyobb munkasebességhez és a hosszabb vonulási távolságokhoz.

A GMD 1000-es széria elérhető 2.65m -től - 4.35m-es munkaszélességig. Ezt a szériát a közepes és nagy gazdaságok számára, illetve bérvállalkozóknak ajánljuk. Ebben a szériában elérhető a legtöbb KUHN egyedi megoldás, a kényelem, hatékonyság és a jövedelmezőség növelése érdekében.

A KUHN GMD széria gépei

A KUHN GMD széria gépei – fotó: KUHN

A KUHN kasza kínálatának másik szériája a már szársértésre is alkalmas FC széria

Az FC kaszák esetében is elérhető az első (front) és hátsó függesztett, valamint a vontatott verzió is.

A KUHN FC széria gépei

A KUHN FC széria gépei – fotó: KUHN

A GMD szériához képest a fő technológiai különbséget a szársértés jelenti.

A KUHN FC szársértős fűkasza hozzájárul a kiemelkedő takarmány minőséghez, szem előtt tartva a hatékonyságot és terület teljesítményt. Minél gyorsabban fonnyad a termény, annál kevesebb tápanyag vész el. A KUHN FC kaszák estében kétféle: lengőujjas és hengeres szársértési megoldás érhető el. A lengőujjas szársértés nemcsak a termény vízleadása szempontjából hatékony, hanem a V-alakú műanyag ujjaknak köszönhetően a traktor oldali energiaszükséglet is alacsony, csökkentve ezáltal a fajlagos üzemanyag-felhasználást.

A pillangós terményekhez használható a gumihengeres szársértő, amelynek terhelése (a roppantás erőssége) szabályozható. Az ideális száradás eredményeként megőrizhetők a növények levelei a rendkezelés és bálázás során.

UHN FC kasza szár sértő opciók

KUHN FC kasza szár sértő opciók ( Gumihengeres, Műanyag V-ujjas) – fotó: KUHN

Tekintse meg készletes GMD és FC kaszáinkat az Agroinform Piacterén is:

KUHN GMD hátsó függesztett kaszáink:

KUHN | GMD 24 tárcsás kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | GMD 240 FF tárcsás kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | GMD 310 FF tárcsás kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | GMD 3111 FF tárcsás kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN GMD Front kaszáink:

KUHN | GMD 3123 F FF tárcsás front kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | GMD 3125 F FF tárcsás front kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN FC kaszáink:

KUHN | FC 3561 TCR vontatott szársértős tárcsás kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

KUHN | FC 9530 R FF szársértős tárcsás pillangó kasza - Bács-Kiskun megye
Kecskemét - Agroinform.hu

További információkért keressen minket alábbi elérhetőségeink egyikén:

KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. | www.kuhn.co.huinfohu@kuhn.com +36 76 500 460

Szeretnél az elsők között értesülni a KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. akcióiról és aktuális híreiről? Kövesd a Facebook-oldalukat ide kattintva!

kuhn logó