A Case IH axiális áramlású kombájnjainak legújabb fejlesztése, az AF11 még magasabb szintre emeli a nagy hatékonyságú gazdálkodást. A legújabb betakarítógép ikerrotoros technológiával, innovatív AFS Harvest Command™ automatizálással és a Case IH eddigi legnagyobb kombájnkapacitásával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy minden eddiginél több hektárról lehessen betakarítani a gabonát a lehető legkisebb szemveszteséggel. A fejlesztést tegnap mutatták be Amerikában – bár tagadhatatlan, sokan több egyezést vélnek felfedezni a CNH cégcsoport másik márkája, a New Holland által az Agritechnicán bemutatott CR11 kombájnnal.

Kurt Coffey, a Case IH Észak-Amerika alelnöke nyitotta meg a hivatalos bemutatót, melyen Leo Bose, a Case IH üzletágvezetője azt mondta: a termelők egyre nagyobb földeken gazdálkodnak és a munkálatok, például a betakarítás során kiszámíthatatlan aratási ablakokkal és munkaerőhiánnyal kénytelenek szembesülni. Mint rámutatott, az AF11 kombájn ezen változókkal szemben kínál megoldást.

kombájn

Impozáns méretek, bivalyerős motor, gyors és hatékony betakarítás: a Case IH nagy dobása az AF11 – forrás: Case IH

A 775 lóerős gép Case IH kettős rotorral, aktív és dinamikus tisztítórendszerrel rendelkezik. Az AF11 alapja az Axial-Flow rendszer, a nagy munkavégzési sebességet és kapacitást egyenletes termésáramlással, csökkentett gabonaveszteséggel és kontrollált maradványkezeléssel érik el. A gabonatartály több mint 15 ezer liter (azaz 15 köbméter) kapacitású, ami 40 százalékkal nagyobb, mint a korábbiak. Teljes kiürítéséhez pedig elegendő 100 másodperc, egyetlen másodperc alatt 0,16 köbméter gabonát ürít.  Üzemanyagtartálya közel 1500 literes.

A motort a gép hosszirányához képest 90 fokkal elforgatva építették be, ami tiszta levegő beszívását teszi lehetővé felülről, közvetlenül a gabonatartály mögött – ez kifejezetten előnyös a hűtőrendszer, a motor számára és a hűtési hatásfok szempontjából.

A további új funkciók közé tartozik egy automatizált, hidraulikusan hajtott terményáram-elosztó rendszer, egy dupla Pro 1200 tablet kijelző, továbbá a szervizpontokhoz való könnyebb hozzáférés.


Az AF11 az AF sorozat első tagja és számos funkciót kínál, beleértve a Case IH kombájn automatizációs megoldását, a Harvest Commandot is. A Case IH precíziós technológiai termékeket kínál, hogy egyszerűsítse a betakarítást, megoldja a munkavégzés közben jelentkező esetleges problémákat és hozzájáruljon a folyamatos teljesítménynöveléshez az analitika és diagnosztika megosztásával.

Az AF11-et a National Farm Machinery Show-n állítják ki először február 14-17 között Louisville-ben, Kentucky-ban. A korlátozott számú gyártás már idén elkezdődik, a teljes kapacitású gyártás pedig 2025-re várható. Az árinformációkat később teszik közzé.