Július 5-én már hetedik alkalommal rendezte meg az ország egyik legnagyobb kertészeti gyakorlati gépbemutatóját az Agroker Holding Zrt., fehérgyarmati Regionális Központjában.

Az idei rendezvény két fő téma köré szerveződött:

  • A gyümölcsösök tápanyag-gazdálkodása: A vállalat év elején többféle kísérletet állít be a bemutató helyszínéül szolgáló gyümölcsösben, ennek megfelelően zöldtrágyákat, lombtrágyákat, és egyéb termésnövelő anyagokat, biostimulátorokat juttatnak ki, melyeknek az ilyenkor már jól látható eredményeit is szemügyre vehették a látogatók.
  • A gyümölcstermesztés gépesítése: A bemutatón központi szerepet kaptak azok a berendezések, melyek az élő munkaerő hatékonyságát növelik, vagy akár képesek teljesen helyettesíteni azt.

Elképesztő mennyiségű gép mutatta meg tudását – videó: Agroinform.hu

Több mint 100 gép, és 25 mozgó gépkapcsolat!

Még leírva is soknak hat, élőben pedig egyenesen megdöbbentő élmény látni a berendezések hadát, a sorra, egymás után akcióba lépő gépeket, és a munkavégzés hihetetlen tempóját. Természetesen a már jól ismert gépkapcsolatok mellett volt néhány „vörös szőnyeges” berendezés, amely különös figyelmet kapott a közel félezer látogatótól.

  • Dragone TAV-2006-os, 400 literes függesztett permetezőgép, mely főként intenzív ültetvényekbe ajánlott, hiszen az irányított és rendkívül gyors sugarú permetezőképességének köszönhetően még nagyon sűrű lombozatnál is tökéletes fedést biztosít.
  • Dragone K1-es vontatott permetezőgép, ami a 900 mm-es átmérőjű dupla ventilátorának köszönhetően a nagy térállású, és még a 15 méteresnél is magasabb fák kezelésére is alkalmas.
  • Krauss SF-1000A egy rendkívül gyors és hatékony alma betakarítógép, és óriási előnye a 400 literes kapacitáson túl többek között az összkerékhajtás is.
  • Massey Ferguson 7720S típusú erőgép, mely újdonság vonzotta talán legjobban a látogatók tekintetét. Főbb tulajdonságai között meg kell említeni a kényelmi funkciók egész sorát, de korszerű technológiájának köszönhetően rengeteg gazdaságos kiegészítést is tartalmaz.