CLAAS QUADRANT 5200
Az új QUADRANT 5200-as fejlesztésekor a teljesítménynövekedés és a bálatömörség álltak a középpontban. Az új kötöző egység, a „raffer” etetővilla nyomatékkuplungját 30 százalékkal megnövelték, a dugattyú frekvenciáját percenként 51-ről 56 löketre emelték, és a préscsatornát további 40 centiméterrel 3,85 méterre hosszabbították meg. Az eredmény: nagyobb teljesítmény mellett is tömörebb, formatartóbb bálák.


Az új automatikus AUTOMATIC PRESSURE CONTROL (APC) présnyomás-szabályozóval lehetővé válik, hogy a bálázó mindig a maximális teljesítményen dolgozzon. Ehhez a gépkezelő csupán megadja a kívánt tömörséget és a használt kötöző madzag minőségét az ISOBUS terminálon. Ettől a két értéktől függően, melyeket hét érzékelő figyel, a kötöző egységen és a fővázon a bálázó maga szabályozza automatikusan a tömörítési nyomást.

Az APC-nek köszönhetően a kevésbé tapasztalt gépkezelők is ki tudják használni a gép maximális teljesítményét, és a szalma minőségétől függetlenül egyenletes súlyú bálákat készíthetnek.

A QUADRANT 5200 bevezetésével a CLAAS mint első bálázógyártó egy hidraulikus hajtású rendfelszedővel terjeszti ki a Pick-up ajánlatát. A Pick-up hidraulikus hajtásának köszönhetően a POWER FEEDING SYSTEM (PFS) (átmenő csiga) és a görgős leszorító hátsó hengerének behúzási sebessége a fülkéből szabályozható, és dugulás esetén ezek vissza is forgathatók. A gépkezelő így, függetlenül a szalmarendtől, kényelmesen dolgozhat maximális teljesítményen.

Érzékenyebb növények, például lucerna esetén a fordulatszám csökkentésével minimalizálhatjuk a levélveszteséget.

Claas

Az új CLAAS QUADRANT 5200 bálázó

A CLAAS QUADRANT 5200 bálázót a 2016-os AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékverseny Pályázaton Nemzetközi Termékfejlesztési NAGYDÍJJAL tüntették ki.

A bálázó részletesen bemutatásra kerül 2016. január 27-30. között a HUNGEXPO D pavilonjában, naponta kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel, az AXIÁL 5-let Show műsorában.

„A CLAAS QUADRANT 5200-as szögletes nagykocka bálázó a jól bevált QUADRANT 3200 továbbfejlesztett változata. A bálakamra mérete természetesen maradt 70X120 cm-es. Ezt a kategóriát az állattartással foglalkozók használják előszeretettel, a könnyebb kezelhetőség, valamint a nagy terményáteresztő-képessége miatt. A bálázó kitűnik a piacon azzal, hogy nem csak szalmabetakarításra alkalmas, hanem széna- és szenázsbetakarításban is verhetetlen.” – László Attila, CLAAS termékmenedzser

Az újragondolt kötözőegység működése:

CLAAS AXION 800
Az új AXION 800-as és 870-es traktorral (utóbbi alapfelszereltségként fokozatmentes CMATIC hajtóművel) a CLAAS kibővítette az AXION 800 sorozatának alsó és felső teljesítménykategóriáját.Az AXION 800-as traktorcsalád második generációját pontosan két évvel korábban mutatták be a párizsi SIMA-kiállításon. Ez volt a CLAAS első olyan erőgépcsaládja, amely megfelelt a Stage IV emissziós normáknak.

9 hónappal később pedig a 2013-as Agritechnica rendezvényen bemutatkozott a fokozatmentes váltóval szerelt AXION 800 CMATIC, amely azonnal két kitüntetést is szerzett. Amellett, hogy 2014-ben az „Az Év Traktorának” választotta a szakmai zsűri, az „Az Év Gépe” címet is bezsebelte a sorozat. Szintén 2013-ban az AXION 800-as sorozat aranyérmet nyert a neves iF Design Awarddal.

A díjak sora itt még nem ér véget, hiszen a 2016-os AGROmashEXPO és AgrárgépShow Termékverseny Pályázaton is Nemzetközi Termékfejlesztési ELISMERŐ Oklevéllel tüntették ki.

Axion

CLAAS AXION 800
„Fokozódik az igény a középnehéz univerzális traktorok iránt, amelyekkel a nehezebb talajmunkák ugyanolyan hatékonysággal elvégezhetők, mint a növényápolási és a vetési feladatok. Ennek a tendenciának a 800-as típus maximálisan megfelel. Felépítését, felvonultatott műszaki repertoárját tekintve teljes egészében megegyezik a család többi tagjával. 9 tonnás önsúly, hosszú tengelytáv, mégis kompakt, széles abroncsválaszték, takarékos Fiat Powertrain erőforrás, kiemelkedő hatásfokkal dolgozó hajtómű jellemzi. A 180 lóerős traktor tökéletesen illeszkedik az ARION 640-es erőgép után a sorba, felszámolva ezzel az eddig ott tátongó űrt.” – Steinhauser Gábor, CLAAS termékmenedzser