Pár évvel ezelőtt a Tolna megyei gazdák úgy döntöttek, hogy a közvetlen értékesítés formáját választják, és termékeiket Lengyelországon mutatják be. A gazdák vinnék el a pálmát, és lengyelországi kollégáikkal tartanak fenn együttműködést. A szakmainak indult kapcsolat ma már baráti és üzleti szálakkal is átszőtt: különböző partneri segítésekben, közös vállalkozásokban is megnyilvánulhat a csaknem 40 millió lakosú lengyel piacon.

Az állami támogatás nélkül, eddigi 3 vásári megjelenés mindegyikén csoportunk különleges ötlettel lepte meg partnereit. Mint múlt esztendőben, az idén is magyar pavilont állított paksi gazdák csoportja a Gazdag Attila szakácsuk irányítása mellett a lengyel Nemzetközi Vásáron.

A paksi gazdák termékei nagyszámú érdeklődőt vonzott a magyar pavilonjába, amit a gazdasági élet, a lengyel agrárvilág számos reprezentánsa és magyar konyha-barátok tömegesen kerestek fel.

A kielcei magyar kiállítást meglátogatta az Andrzej Lepper miniszterelnök-helyettes, aki egyben mezőgazdasági miniszter is. Ennek köszönhetően a magyar termékek még a szokásnál is nagyobb figyelemnek örvendtek és mintegy 30 000 vendég fordult meg standunknál a kiállítás három napja alatt.