Hiába a gépek karbantartása, a gumiabroncsoknak is kiemelt szerep jut a betakarítási időszakban, amikor versenyt futnak a gazdák az idővel és időjárással, tudjuk, milyen rémálom egy nagy munkagép defektjavítása a szántóföld közepén.

A legnagyobb igénybevételt a gyakori terhelésváltozások jelentik, akár a futófelületet egyenetlenül terhelve. A megoldás: kombinálják a nagy rugalmasságot adó abroncsszerkezetet a HexaBeaddel, egy több szálból álló peremköteggel a felni és az abroncs találkozásánál. A hexagonális szerkezet biztosítja a karkasz maximális teherbírását. Ez elsősorban betakarítógépek elsőtengelyére ajánlott, ahol a nagy tengelyterhelés mellett, munka közben nagy nyomaték is jut a kerekekre.

abroncs

A HexaBead szerkezet

A nagy rugalmasságú abroncs nemcsak a talajtömörödést csökkenti, de még üzemanyag is megtakarítható, valamint a munkához, talajviszonyokhoz igazíthatók az abroncsnyomások. Ezért munka közben már nincs szükség nyomásszabályozásra.

Továbbá kombinálva az N.flex- és az úgynevezett alagút-technológiával nemcsak rugalmasságot ad, de jelentős vibrációcsökkentő hatása is van, és jól ellenáll az esetleges sérüléseknek.

Forrás: www.continental.com