Harmadik SAMPO kombájnja beszerzését tervezi a Karcagon gazdálkodó Szakály György. A termelőnek van már egy SAMPO 2065 és egy SAMPO Comia C8-as arató-cséplő gépe, melyekkel az elmúlt években annyira elégedett volt, hogy most kicsit nagyobbat lépne előre, de maradna a finn márkánál: egy új Comia C12-vel bővítené a gépparkot. A SAMPO újdonságával az idei AGROmashEXPO és az AgrárgépShow-n, a kizárólagos hazai forgalmazó Készenlét Zrt. standján találkozott.

Sampo

Idén húsz éves a Sampo 2065-ös, mely még mindig kifogástalanul teszi a dolgát – forrás: Készenlét Zrt.

– A családi gazdaságot apósom alapította 1999-ben 110 hektárral, melyet 2004-re sikerült 150 hektárra növelnünk. Akkor vásároltuk meg a gazdaság első SAMPO kombájnunkat, a 2065-öst – idézte fel az indulást Szakály György. – 2014-re elértük a 280 hektárt, s mivel a gazdaság dinamikus növekedése igényelte, megvettük a második arató-cséplő gépünket, a C8-ast. Azóta további 30 hektáros bővülést értünk el, de egyelőre még ezzel a két kombájnnal végezzük a betakarítást és rendkívül elégedettek vagyunk a munkájukkal.

Sampo

A nyolc éves második gép, a Sampo Comia C8-as, melyet nagyon kedvelnek a családi gazdaságban kompakt mérete és megbízhatósága miatt – forrás: Készenlét Zrt.

Szakály György jelezte: klasszikus módon búzát, kukoricát, napraforgót és repcét termelnek vetésforgóban, s a kombájnokat ezen szántóföldi növénykultúrák betakarításához használják. Annak idején azért tette le a voksot a SAMPO mellett, mert a márka kínálatában a gazdaság méretéhez nemcsak külső és belső paramétereiben, teljesítményében, hanem ár-érték arányában is jól illeszkedő típusokat talált. Azóta bebizonyosodott: a vetélytársakhoz képest jelentősen olcsóbb gépekben megbízható technológia "lakik". Nincs túlelektronizálva, inkább a klasszikus mechanikus megoldások szerint működik, nem tiltja le kisebb hiba esetén sem az egész rendszert, így a kombájnnal lehet tovább dolgozni, ha nem nagy a probléma és esetleg szorít az idő. Amúgy nem is tapasztaltak, csak néhány meghibásodást, melyek gyorsan orvosolhatók voltak. Ez a kiváló gyártási minőségnek, a kiemelkedő szervizháttérnek és annak köszönhető, hogy az alkatrészek normál esetben 48 órán belül, illetve ha sürgős, 24 óra alatt megérkeznek akár Finnországból is. Ez bizony, nem utolsó szempont, sőt.

Sampo

Nincs agyonelektronizálva, könnyen, egyszerűen javítható – forrás: Készenlét Zrt.

– Már az első kombájnunk olyan minőségben takarította be és csépelte ki a búzát, hogy gyakorlatilag rögtön vihettük a raktárba, nem volt szükség tisztításra – árulta el a karcagi termelő. – Ugyanezt tapasztaltuk a többi terménynél is. Részben ezért vásároltuk meg a C8-ast, hasonló jó tapasztalatokat szeretünk ezzel is, ennek már a kabinja is rendkívül otthonos, kényelmes, nagyon szeretjük. Négy és fél méteres a vágóasztaluk, naponta 12-14 hektárt tudunk levágni gépenként, ami a mi adottságainkhoz tökéletes.

SAMPO

A SAMPO Comia C12-es a Készenlét Zrt. telephelyén – forrás: Készenlét Zrt.

Most a Comia C12-es modell vásárlását fontolgatják, mely a másik két gépet váltaná. Így egy ember el tudná végezni azonos idő alatt a betakarítást, a másik pedig felszabadulna, s dolgozhatna máshol, más munkaműveletben.

 

Ha érdekelnek a SAMPO kombájnok és te is szeretnéd felvenni a kapcsolatot a Készenlét Zrt.-vel, akkor az alábbi elérhetőségeken megteheted:

Fordulj hozzánk bizalommal!

Sampo