A tartalomból:

2017: a hatékonyság éve

Az idei – sőt már a tavalyi – esztendő is sok kérdést vetett fel a hazai mezőgép-kereskedelem jövőjét illetően. A támogatások elmaradása, illetve kiszámíthatatlanság jelentős bizonytalansági tényező a piacon. A képet tovább színezi, hogy igényesebbekké váltak a gazdák, nőttek az elvárásaik, egyre nagyobb érdeklődés övei a precíziós gazdálkodást. Ebben a helyzetben különleges pozíciót tölt be az AXIÁL, többet várnak el tőle a vevők, mint más kereskedőtől. A felmerült kérdésekre keresték a választ az AXIÁL munkatársai.

Derékcsuklós Gehl rakodógépek új generációja

Hazánkban a Gehl elsősorban a csúszókormányzású rakodógépeiről ismert, holott derékcsuklósaival is jelen van a piacon. A márka bebizonyította, hogy mennyire fontosnak tartja vevőinek visszajelzéseit, hiszen a derékcsuklós palettáról eddig hiányolt új típus érkezik, a Gehl AL 750.

GEHL

„Szántómester” szervizes kollégák

A szántás, a legújabb trendek ellenére, ma is a mezőgazdaság egyik jelképe. A jó szántás nemcsak a magnak ad alapot, hanem az egész éves gazdálkodásnak is. Egyszerű munkának tűnik, mégsem az. Az AXIÁL munkatársai bebizonyították, hogy nemcsak a mezőgazdasági gépekhez értenek, hanem a szántáshoz is. Az orosházi telephelyről, Kovács Imre és Kádár Norbert évet óta indulnak az országos szántóversenyen, idén megvédték bajnoki címüket.

Az ekegyártás csúcsa

Ha maga a gyártó jelenti ki, hogy terméke az iparág csúcsa, az nem jelent semmit. Ha viszont mezőgazdasági szakembertől hallom ezt egy ekéről, akkor már jobban odafigyelnek. Így volt a Grégoire-Besson ekével is, amelyet Beleden próbált ki egy Fendt traktorral Karlovitz Kristóf szakújságíró.

eke

A teljes cikkeket az AXIÁL Híradó 2016. évi VI. számában olvashatja el!

Axiál