Az Agroinform.hu ellátogatott Békésre, az Optigép Kft. telephelyére, ahol egy alapkőletételre hívták stábunkat. A főleg kukorica- és napraforgó-adaptereket gyártó cég rendeléseinek száma ugyanis annyira megugrott az elmúlt időszakban, hogy nagyszabású fejlesztésbe kellett kezdeniük.

Patkás János ügyvezető igazgató elmondta, hogy ez egy komplex beruházás, amelynek nagyjából a közepén tartanak megvalósítással. 261,15 millió forintos EU-támogatással toldották meg saját befektetésüket, és így tudtak belevágni a fejlesztésekbe. Szükség is van erre, hiszen az Optigép nem szűkölködik megrendelésekben. Kb. 400 napraforgó- és 150 kukoricaadaptert gyártanak évente, de idén kb. 50%-kal több rendelés érkezett, mint amit vállalni tudtak a jelenlegi kapacitásukkal.

A teljes beruházás több eleméből az első, egy 50 kW-os napelemrendszer telepítése már meg is valósult. A cég fontosnak tartja a zöld energiát minél nagyobb mértékben igénybe venni a gyártáshoz. Második lépcsőben a szerelőműhelyt bővítették egy hidraulikusan nyitható-csukható zúzós gépeket tesztelő résszel, valamint beszereztek két hegesztőrobotot, egy komplett marketingcsomag is megvalósult arculatfrissítéssel és egyebekkel, és egy új szerver is be lett üzemelve az üzembiztonság erősítése érdekében.

A következő szakasz egy új irodaház építése, amely nem csak irodákat, hanem a jelenlegi technológiai, tervezési részlegeket, az oktató- és bemutatótermeket és a szociális helyiségeket is magában fogja foglalni. Stábunk megtekinthette az új épület alapjait, továbbá a darabolóműhelyt és a hegesztőcsarnokot munka közben, belülről is. A telepet bejáró sétánkat és beszélgetésünket természetesen rögzítettük, érdemes megnézned. S még a hegesztőrobot tevékenységét is megtekintheted.

További információért látogass el az Optigép Kft. weboldalára!