A Wacker Neuson csoporthoz tartozó német gyártó, népszerű, kimondottan farmergazdaságok számára kifejlesztett és gyártott, fix gémes, csuklós törzsű rakodógépe megújult, áttervezték. A legfontosabb változás, a 2 méter alatti teljes magasság, így nemcsak a kapuzatokon tud gond nélkül áthajtani, de a súlypont is alacsonyabb lett, növelve a stabilitást, a biztonságosabb rakodást.

rakodógép

Megújult a népszerű, kimondottan farmergazdaságok számára kifejlesztett és gyártott rakodógép

Miben változott?

A kisebb teljes magasság mellett, komfortosabbá vált a fülkébe való be- és kiszállás, a fülke felső részét sem kell már lebillenteni alacsony, 2 méteres kapuknál. Az LP a „Low Position" (alacsony felépítés) jelölés is erre utal. Biztonságosabbá vált a nagyobb tömegek (pl.: nagyméretű bála, istállótrágya) rakodása és a terhelten történő haladás és ívmeneti stabilitás is.

Az 1260LP valójában a Hoftracs® 1240LP átttervezet változata, a minél sokoldalúbb alkalmazhatóság érdekében.

 • A 25 lóerős, Stage V-ös motornál nincs szükség kipufogógáz-utánkezelő rendszerre
 • Teherbírása 800-1100 kg (raklapos áru esetén) és a billenőterhelés 18 százalékkal növekedett
 • Optimalizálták az elkormányzási szöget és csökkent a hátsó túlnyúlás, mozgékonyabb lett a gép
 • A gémszerkezetek kinematikáit is más típusoknál is felülvizsgálták, javították

Az 1260LP típusnál P-kinematikát alkalmaznak, párhuzamos megvezetéssel a teljes emelési magasságig, amely szériában 2,5 méter a szerelék forgáspontja, de opcióban 2,7 és 2,9 méteres változatban is rendelhető, nem kell „eggyel" nagyobb gépet beszerezni.

rakodóSzériában 2,5; opcióban 2,7 vagy 2, 9 m a bebillentési magasság, opcióban zárt fülkével

Nagyobb és kényelmesebb lett a vezetőfülke

Teljesen újratervezték a vezetőfülkét, szabványos hátsó ablakkal, míg a jobb oldali, felső ablakszegmens nyitható. Számottevően megnövekedett a helykínálatnak, kényelmesebb lett a munkakörnyezet. A körkörös kilátás biztonságosabb, hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé.

A minimális lett a középső alagút (a törzscsuklós csatlakozása miatt), növelve a gépkezelő kényelmét és biztonságát.

A megújult belső tér a színorientált kezelési koncepcióval és ergonomikusan elrendezett kijelző is növeli a hatékony munkavégzést.

rakodógép

Biztonságosabbá vált a nagyobb tömegek (például a nagyméretű bála, vagy az istállótrágya) rakodása és a terhelten történő haladás és ívmeneti stabilitás is.


A világítás is megújult

A világítás mindig az aktuális igényekhez igazítható. A szabványos egy pár LED-es munkalámpa elöl és hátul egy 1000 lumenes. Ezenkívül opcionális fényszórócsomag rendelhető, 2000 lumenes fényerővel, valamint az StVZO szerinti halogén világítás is rendlehető és természetesen egy LED-es sárga villogó, közúti közlekedéshez.

További opciós lehetőség a lengéscsillapítós futóművek, ha gyakran kell közúton haladni, valamint 13 pólusú, elektromos csatlakozó, a legkülönfélébb munkaszerelékekhez, eszközökhöz.

rakodógép Gazdaságok sokcélú alapgépe

 

Közvetlen és hatékony meghajtási koncepció

A Hoftrac jellegű gépeket hagyományosan egy központi hidromotor hajtja, osztóművön és kardántengelyeken keresztül. Az új 1260LP esetében, a Weidemann egy másik konstrukció mellett döntött: az úgynevezett Direct Wheel Drive (dwDrive), azaz közvetlen kerékhajtás, mind a 4 a hidromotor közvetlenül a kerekhez van felszerelve és közvetlenül egy hidraulika-szivattyúról vannak meghajtva, mindenféle mechanikai veszteség nélkül.

rakodógép

A közvetlen hidrosztatikus hajtás, 4 kerékagy motorral

A kerékagymotorok a nyomáscsúcsok ellen ugyanúgy védve vannak, mint az úgynevezett szárazfutás ellen, a külső íven kanyarodáskor.

A dwDrive a következő előnyöket kínálja:

 • Nagyobb hatékonyság a kizárólag hidraulikus meghajtás által
 • Kiváló gyorsulás, dinamikus munkavégzés
 • Nincs teljesítményveszteség a tengelyeknél vagy az osztóműben
 • Nagyobb hasmagassága a kardántengelye meghajtáshoz képest
 • Nagy nyomaték a kerekeken
 • Fokozatmentesen szabályozható sebesség 0-20 km/ó között
 • Kombinált fékpedál
 • Elektronikus rögzítőfék
 • Karbantartásmentes, lamellás fékrendszer

Az 1260LP alacsony, 2100 kg üzemkész tömegének és kompakt méreteinek köszönhetően könnyedén szállítható egy kéttengelyes, maximum 3,5 t össztömegű utánfutón.

A Weidemann 1260LP új mércét állított fel ebben a rakodógép-kategóriában.

forrás: www.press.lectura.de