A finnországi ELHO közel 50 éve gyártja gépeit, melyeket kezdetektől fogva a legkorszerűbb és legmagasabb szintű műszaki megoldások alkalmazása jellemez. Ezen kívül a kiváló anyag és gyártási minőség eredményeként a hosszú távú megbízható működés is alapvető tulajdonsága a gépeiknek. Az ELHO a világ számos országában forgalmazza gépeit, melyek a legigényesebb termelők elvárásait is kielégítik.

Tárcsás kaszák

kasza

Minden takarmánynövényhez kínálnak megfelelő technológiát.

Az ELHO széles választékban kínálja fűkaszáit (2,4-10,5 m munkaszélességekkel), elsősorban kis és közepes gazdálkodók számára, de megtalálhatók közöttük a nagyüzemek számára is gazdaságos és hatékony megoldást nyújtó nagy teljesítményű, triplex kasza-kombinációk is. Gépeinek letisztult és céltudatos tervezettsége nagy betakarítási teljesítményt, egyszerű kezelést és problémamentes működést biztosít.

A gyártó minden takarmánynövényhez (fűfélék, pillangósok, rozs, stb.) kínál megfelelő technológiát, szársértő nélküli, kovácsolt acél ütőujjas vagy gumihengeres szársértővel szerelt kaszáival. Az ELHO kaszák különösen erős vágórésze, minden talajon kiváló vágási minőséget, tiszta, gyors és hatékony betakarítást, hosszú élettartamot eredményez. Az ELHO legtöbb kaszája alapkivitelben hidro-pneumatikus tehermentesítéssel (Hydro Balance) szerelt, ami nagy munkasebesség mellett is kiváló talajkövetést, minimális talajterhelést és tisztább terményt biztosít. A gyártó, több kaszájához is kínálja új fejlesztésű csigás rendösszesítőjét (SideFlow) ami a zárt házas kialakítás miatt minimális terményveszteséget biztosít nagy betakarítási hatékonyság mellett.

Rendképzők/Rendforgatók

rendképző

Minimális szervizigény és hosszú távú megbízható működés jellemzi a gépeket.

Az ELHO több évtizede gyártja saját fejlesztésén alapuló, hidraulikus hajtású, forgókosaras rendképzőit, melyek a hagyományos megoldásokhoz képest több előnyt is nyújtanak.

- a rotorok feldobó mozgatással terelik a levágott terményt a gép középvonala felé. Ezzel a megoldással jelentősen lecsökken a terményben maradó fizikai szennyeződések mennyisége, (kő, föld, trágya, stb.) melyek a takarmány minőségét rontják, ill. a következő gépek (bálázó) sérülését okozhatják.

- A sodróujjak talajtól való távolsága állítható (javasolt érték: 5 cm), a terület adottságaitól függően.

- Jól szellőző, jól formázott rend alakítható ki, melyben a baktériumfertőzések kialakulása minimálisra csökken.

- A VT600 típussal, egy menetben végezhető a rendek összesítése és a bálázás (akár a csomagolás is), amivel a betakarítás költségei (üzemanyag, idő) és a talajterhelés is jelentősen csökkenthető.

- A hidromotoros hajtás olajigénye mindössze 25-35 l/perc ezért kis és közepes traktorokkal is jól használható. A forgókosarak sebessége fokozatmentesen állítható, így bármilyen fajtájú növény kíméletes rendkezelése megvalósítható.

- A hidraulikus hajtás vezérlőszelepe egyszerűen és megbízhatóan látja el a gép forgó egységeinek túlterhelés elleni védelmét.

- A vontatott kivitelű gépek – V-Twin750; V-Twin950 – munkaszélessége akár menet közben is fokozatmentesen állítható.

- A rendkívül egyszerű műszaki konstrukció könnyű kezelést, egyszerű karbantartást, minimális szervizigényt és hosszú távú megbízható működést eredményez.

Bálacsomagolók

bálacsomagolók

A bálacsomagolókat a kiváló csomagolási minőség mellett, a nagyfokú hatékonyság teszi gazdaságossá.

Az ELHO az elsők között kezdte a bálázott takarmányok csomagolástechnológiájának fejlesztését és bálacsomagoló gépek gyártását. A több évtizedes tapasztalatnak és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, ma az egyik legelismertebb gyártó a bálacsomagolók piacán. Modellpalettáján megtalálhatók a függesztett és vontatott kivitelek, kör vagy szögletes bálák csomagolására. A gépek vezérlése – típustól függően – manuális/bowdenes, félautomata és teljesen automatizált lehet. A kiváló csomagolási minőség mellett, a nagyfokú hatékonyság (Fastliner1500, Proliner1500: 60db/óra) teszik gazdaságossá ezeket a gépeket.

Az ELHO sorbála-csomagolójával (Tube 2020) a felhasznált fólia mennyisége akár 50%-kal csökkenthető, akár 120 bála/óra teljesítmény mellett!

Bálaaprító-kiosztók

bálaaprító

Bálaaprító-kiosztó gépek függesztett és vontatott kivitelben is.

Az ELHO függesztett és vontatott kivitelekben gyártja bálaaprító-kiosztó gépeit, kis és közepes gazdaságok részére. A gépek alkalmasak kör és szögletes takarmánybálák aprítására és kiosztására, valamint szalmabálák alomként kiszórására.

Zöldtakarmány-betakarító/felszedő

ELHO

A fűfélék mellett más takarmánynövények betakarítását is hatékonyan végzi.

Az ELHO félig-függesztett silózója (DC2100) az önjáró betakarítógépek hatékonyságát kínálja, jelentősen kedvezőbb üzemeltetési költségek mellett! Ez a gép rend felszedésére és pótkocsira juttatására, valamint direkt betakarításra egyaránt alkalmas.

Közvetlen betakarításnál az S alakú lengőkések tiszta, egyenletes méretű aprítékot biztosítanak, és nem lép fel az a szívóhatás, ami a levágott termény összetapadását okozná. Így a – betakarítás közben – a terményhez adagolható adalékanyagok, megfelelően keveredhetnek a terménnyel és a legjobb hatékonyságot érhetik el. A rövid aprítékméret könnyebb töltést, a pótkocsi rakterének jobb kihasználását, és könnyebb kezelhetőséget biztosít. A fűfélék mellett kiváló betakarítási hatékonyságra képes egyéb takarmánynövények (lucerna, borsó, kalászosok, silókukorica) betakarításakor is.

Az ELHO gépeket keresse a következő forgalmazóknál:

Gravetti Kft.
Start Agro Kft.
www.gravetti.hu www.startagro.hu
8142 Úrhida, Templom utca 4. 5000 Szolnok, Tószegi út 2.
Elérhetőségek:
Elérhetőségek:
Nagy László Tóth Róbert
+36 30 992 6830 +36 20 390 6190
nagy.laszlo@gravetti.hu toth.robert@startagro.hu
Tatár Kálmán Csiha Sándor
+36 30 705 0687 +36 20 390 6535
tatar.kalman@gravetti.hu csiha.sandor@startagro.hu