A DM-KER Nyrt.-t sokan úgy ismerik, mint az Bobcat és Doosan építőipari gépek forgalmazóját, pedig régóta rendelkezik mezőgazdasági portfólióval is. Akik tavaly ellátogattak az AGROmashEXPO-ra meggyőződhettek a fentebb állításról, hiszen 405 m2-en állított ki a cég elsősorban mezőgazdaságban használatos gépeket.

A néhány nap múlva kezdődő, az ország legnagyobb mezőgazdasági gépkiállításának megnyitása előtt Veréb Attilát a DM-KER Nyrt. mezőgazdasági gép értékesítésének vezetőjét kérdeztük, mivel várják az idén a Nagyérdeműt.

Agrifac Condor V önjáró permetezőgép

Agrifac Condor V önjáró permetezőgép – fotó: DM-KER Nyrt.

– Valóban többen az építőiparhoz kötnek bennünket annak ellenére, hogy már régebb óta foglalkozunk mezőgazdasági gépek értékesítésével is. Épp ezért is most az Agrifac Condor V önjáró permetező bemutatásával kezdem, mert ennek a gépnek semmiféle kötődése nincs az építőiparhoz. Az Agrifac-kal pont 3 éve itt a kiállítás ideje alatt írtuk alá az együttműködési szerződést. Ez a termék a kategóriájában a Top termékek közé tartozik, tudásában, az innovációkat tekintve is felveszi a versenyt bármely konkurens társával.

130 cm-től 200 cm-ig állítható hasmagasságával ideális gépe a hazai növénykultúrákban végzendő növényvédelmi munkáknak. Nyomtávja a szűk választása esetén 190 cm-től 265 cm-ig, míg a széles nyomtávunak 225 cm-től 300 cm-ig fokozatmentesen állítható. Természetesen ez a gép a nagyobb gazdaságok kiszolgálására készül, így a szórókeret szélessége is ehhez igazodik, mivel opcionálisan 24 m-től 59 m-ig választhatunk belőle, akár fúvókánként vezérelt szakaszolással és lémennyiség szabályzással.

Motorjának teljesítménye: 212 kW (288 LE). A Stabilo Plus alváznak köszönhetően bármilyen terepen megállja a helyét. Munka közben akár 30 km/órás sebességgel is dolgozhatunk. Lehetőség van a táblatérkép alapján vezérelt permetezésre is, de gyomfelismerő kamerával is felszerelhetjük a gépet. Tovább nem is folytatom, hagyjunk még az érdekességekből a kiállításra is.

Ez igen érdekesen hangzott, de mi lesz még látható a standon?

– Természetesen itt lesznek a Bobcat-ek is, mindjárt olyan újdonságokkal, melyek először láthatóak hazánkban, testközelből itt a standunkon. A Bobcat TL25.60-as szuper kompakt teleszkópos rakodó és a CT2025-ös kompakt traktor, mely homlokrakodóval, fűnyíró adapterrel és ásóboronával is fel van szerelve.

Bobcat TL25.60 szuper kompakt teleszkópos rakodó

Bobcat TL25.60 szuper kompakt teleszkópos rakodó – fotó: DM-KER Nyrt.

Az új TL25.60 teleszkópos rakodót úgy tervezték, hogy egyszerű használatot, kiváló stabilitást, optimális kényelmet és biztonságos működést biztosítson bármilyen alkalmazási módban. 75 LE-s Bobcat Stage V motor hajtja. A gép névleges teherbírása 2500 kg, maximális emelési magassága 5,91 m, maximális kinyúlása 3,31 m. A Bob-Tach munkaeszköz csatlakoztatás (mechanikus vagy hidraulikus) növeli a sokoldalúságot azáltal, hogy lehetővé teszi a TL25.60 számára a Bobcat rakodócsaládhoz tervezett tartozékok használatát.

Bobcat_CT 2040 kompakt traktor

Bobcat CT 2040 kompakt traktor – fotó: DM-KER Nyrt.

A mezőgazdaságban eddig leginkább csúszókerekes és teleszkópos rakodóiról ismert Bobcat most egy kompakt traktor családdal jelentkezik Európában, mindjárt 9 modellel is, melynek a 2000-es szériához tartozó egyede a CT2025-ös. Szériában zárt, hűthető és fűthető fülkével rendelkezik. 3 fokozatú hidrosztatikus sebességváltója jó manőverezhető képességgel ruházza fel szántóföldön, kertészetben vagy istállókban is a szériában állandó négykerékhajtással rendelkező erőgépet.

Most kerül először kiállításra Magyarországon a Bobcat teljesen elektromos meghajtású mini kotrója is az E10e, mely főleg a belső munkálatoknál, felújításoknál kaphat nagy szerepet.

Szintén egy újdonság a standunkon a Knegt kompakt traktorok, melyek még nem annyira ismertek hazánkban, de reméljük, hogy rövidesen azok lesznek. 20-tól 50 lóerőig állnak rendelkezésre ezek a gépek, de van teljesen elektromos meghajtású típusuk is.

Knegt teljesen elektromos meghajtású kompakt traktor

Knegt teljesen elektromos meghajtású kompakt traktor – fotó: DM-KER Nyrt.

Természetesen itt lesznek a mezőgazdaságban már jól ismert és bizonyított Bobcat csúszókerekes, valamint teleszkópos rakodógépek is, az előbbiből az S66, az utóbbiból az új R széria TL38.70 HF Agri modellje, de kiállítjuk az L28-as kisméretű, teleszkópos, derékcsuklós rakodót is, amely nem olyan régóta színesíti a választékot.

A Doosan márkát a DL 220-as, legújabb, 7-es széria derékcsuklós homlokrakodója képviseli, amit a nagy rakodási kapacitásokat igénylő munkákhoz ajánlunk.

A csúcskategóriás rakodógépeket pedig a mezőgazdaságban már nagyon rég óta jól ismert Atlas Weycor márka, AR 320-as, szintén derékcsuklós rakódógép prezentálja.

Megtalálhatóak a portfóliónkban a Kuhn munkagépei is, melyből most a GF502-es rendképző kerül kiállításra.

Ez tényleg egy szép választék! Egy kiállításon az Akciókat is keresik a látogatók, lesznek Önöknél ilyen megoldások is?

– Természetesen készülünk ezen a téren is, így raktárról, kedvező áron tudjuk adni most az Agrifac Condor V önjáró permetezőket a készlet erejéig, meghatározott felszereltségben, illetve a Knegt készletes traktorokhoz most bevezető áron lehet hozzájutni. Emellett a gépeink megvásárlásához, saját cégünk a DM-KER Financial Services-en keresztül, pénzügyi tanácsadással és finanszírozással tudjuk segíteni partnereink döntését.

Most csak egy kis ízelítőt tudtam nyújtani választékunkból és szolgáltatásainkból, ezért azt javaslom a Kedves Látogatóknak, jöjjenek és nézzék meg a DM-KER Nyrt. igen látványos és reprezentatív 405 m2-es standját a „B” pavilon B2 kiállítási területén, győződjenek meg saját szemükkel mezőgazdasági választékunkról, érdeklődjenek kollégáinknál további lehetőségekről, hogy az Önöknek legjobban megfelelő gépet és szolgáltatást tudják kiválasztani. Várjuk Önöket január 25-28 között az AGROmashEXPO/AgrárgépShow kiállításon.

https://dmker.hu/