Bővebb információ mindkét Yuchai elektromos minirakodó modellről,

illetve ajánlatkérés: www.e-minirakodo.hu

Egészen hihetetlen, de igaz: míg egy általános dízel minirakodó 2.5 liter gázolajat fogyaszt óránként, 7 órás napi üzemmel számolva ennek költsége 10.500 forint/nap, ötezer üzemóra esetén pedig 7.500.000 forint, addig a Yuchai elektromos minirakodó 3 kWh/óránkénti fogyasztással 2.100 forintba kerül naponta, ami ugyancsak 5.000 üzemórával kalkulálva mindössze 1.500.000 forintnyi költségszintet jelent.

Yuchai

Méretük, zéró károsanyag-kibocsátásuk és minimális zajszintjük miatt kiválóan alkalmasak állattartó telepekre – forrás: YouTube/Yuchai

– A Yuchai cégcsoport Kína 500 legnagyobb vállalatának egyike, Európa legtöbb országában már van képviselete, hazánkban 2024. elejétől cégünk, az NRG CAR Kft. látja el a márka elektromos meghajtású minirakodó termékcsaládjának gyártói képviseletét és szervizét – bocsátotta előre Hajdu Dániel ügyvezető. – Kínálatunkban 2 elektromos minirakodó szerepel széles adapterválasztékkal, melyeket kifejezetten ajánlunk állattartó telepekre. Ezek számos előnyt hordoznak magukban, de a legfontosabbak közt említendő, hogy a szegmensben egyedülálló, ám az autóiparban már sok területen használt meghajtással rendelkeznek.

– Minden Yuchai elektromos minirakodó 4 kerékagymotorral készült, ami – mivel nincs meghajtó tengely, tengelykapcsoló, sebességváltó, differenciálmű, féltengely stb. – óriási megtakarítást jelent a szerviz- és karbantartási költségekben. Ezekre az alkatrészekre meghibásodás esetén nem kell költeni – hiszen nincsenek is a gépekben – és ebből fakadóan nincs szükség kenőanyagokra sem. Azt gondolom, vonzóak a gépek elektromos áram fogyasztási adatai is, a dízel rakodókhoz képest ez körülbelül 80-90%-kal alacsonyabb, mely szintén csökkenti az üzemeltetési költségeket – fejtegette az ügyvezető.

Hogy mennyivel? Számszerűsítve naponta több, mint 8000 forintos megtakarítást eredményez 7 órás használattal számolva:

Általános dízel minirakodó fogyasztása:

  • 2.5 liter gázolaj / óra = 10.500 Ft / nap (600 forintos átlagárral)
  • Ez 5.000 üzemóra esetén 7.500.000 Ft

A Yuchai elektromos minirakodó fogyasztása:

  • 3 kWh / óra = 2.100 Ft / nap (100 Ft / kWh áramdíjjal)
  • Ez 5.000 üzemóra esetén átlagosan 1.500.000 Ft

Mindkét modell (S35 és Z25) kötelező szerviz időintervalluma 2.000 üzemóránként (!) következik be, ráadásul karbantartási igényük ekkor is csak töredéke a dízel meghajtású gépekhez képest.

Yuchai

Fordulékonyságuk figyelemre méltó – forrás: YouTube/Yuchai

– Hosszú üzemidejűek, egyetlen töltéssel 6 – 8 órányi folyamatos munkavégzést tesz lehetővé a 21 kWh lítium-vas-foszfát akkumulátor – folytatta a cégvezető. – A kevesebb motorikus és egyéb alkatrész felhasználása (melyre fentebb utaltam már) szintén jóval kevesebb meghibásodást eredményez. Rendkívül alacsony a zajszintjük, ezért is nagyon praktikusak állattartó telepekre, ahol nem zavarják az állatokat. Továbbá nem szennyezik a környezetüket, hiszen zéró a károsanyag-kibocsátásuk, különösen fontos ez zárt vagy félig zárt helyeken, adott esetben állattartó telepek csarnokaiban.

Főbb műszaki paraméterek:

Yuchai Z25 – elektromos törzscsuklós minirakodó

- 800 kg névleges teherbírás

Töltési idő:

  • normál töltővel: kb. 6-7 óra
  • gyorstöltővel: kb. 1.5 óra

- Fordulósugár (külső): 2.268 mm

- Gép teljes hossza (kanállal): 3.850 mm (Adapterek nélkül: 3.000 mm)

- Tengelytáv: 1.345 mm

Yuchai S35 Pro – elektromos csúszókormányzású minirakodó

- 680 kg billenő teherbírás (350 kg névleges teherbírás)

Töltési idő:

  • normál töltővel: kb. 6-7 óra
  • gyorstöltővel: kb. 1.5 óra

- 360 fokos helyben fordulás

- Gép teljes hossza (kanállal): 2.600 mm (Adapterek nélkül: 2.120 mm)

A Yuchai elektromos minirakodók magas támogatási intenzitással pályázhatók a hamarosan megjelenő „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása" című felhívás keretében.

Igény esetén természetesen a pályázatok megírását és teljes lebonyolítását is vállalja az

NRG CAR Kft.

Elérhetőségeink:

Tel: 06 29 789 010

e-mail: info@nrgcar.eu