Gázolaj árak 630 Ft Benzin árak 644 Ft EUR 390.32 Ft USD 365.23 Ft CHF 397.14 Ft GBP 456.2 Ft

Előző

Sajtkultúrák - Krémsajt

1.179 Ft

Település Baranya vármegye, Pécs
Megosztás: messengerfacebookwhatsappviberemail

Következő

Ár 1.179 Ft
Fordítás

Leírás
HOZZÁVALÓK:10 liter friss, nyers tej1 kapszula krémsajt kultúra1 ml természetes tejoltódigitális maghőmérő - vízállóKÉSZÍTÉSE:Készülhet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek keverékéből. Mind nagyon finom lesz!A friss, jó minőségű, tejet beleöntöm egy 10 literes lábasba.Elkezdem melegíteni 23 °C-ig a tejet. Nagyon hamar felmelegszik, érdemes ott állni felette, hogy időbe lezárjuk a tűzhelyet. 1. kultúrázás:Melegítés közben, már elkészítem a feloldott kultúrát.10 liter tejhez 1 kapszula krémsajtkultúrát oldok fel kevés langyos vízben. Ezt az oldatot keverem a 23 °C-os tejbe. Lefedem az edényt, és 5 -10 percig érlelem, pihentetem a tejet.2. tej beoltása:10 perc elteltével, 23 °C-on, 10 liter tejben 0,8-1 ml természetes tejoltót keverek.Meleg helyen hagyom a lábast, végig 22-23 °C-ban. 10-12 óra alvadási idő következik. Ilyenkor már nem szabad kevergetni, melegíteni, mozgatni a tejet.Alacsony hőmérsékleten, kevés oltóval, lassan válik a folyékony tej szilárddá. De alig van tennivaló vele, csak türelmesen várnunk kell!3. alvadék felvágása: 4 x 4 cm-res hasábokra vágom a megalvadt tejet egy hosszúpengéjű késsel, mely teljesen átéri az alvadékot.Először egyik irányba vágom végig 4 cm-ként, majd rá merőlegesen ismét 4 cm-ként.További vágásra nincs szükség. 4. ülepítés: 8-10 óra ülepítés következik.A lábast minden folyamat között lefedve tartom. Az ülepítés alatt a savó kiserken az alvadékból.5. formázás:Finoman, óvatosan kell bánni a lágy alvadékkal, hogy későbbiekben a sajt is lágy, krémes tudjon lenni.Az alvadékot egy nagy szűrő segítségével átszedem, nedves sajtkendővel bélelt tálba úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.Nem szabad rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes a végeredmény.6. csöpögtetés:A sajtkendő négy sarkát összekötöm és egy kampóra felakasztom, hogy a savó kicsuroghasson belőle.6-10 órán keresztül csurgatom, csepegtetem.Majd kibontom a kendőt és óvatosan átgörgetem a sajtot. Ami alul volt az kerül most felülre.Ismét összekötöm a kendő négy sarkát, és újabb 6-10 óra csöpögtetés következik.A krémsajt készítése végig 22-23 °C-on történik.(Melegebb időben rövidebb, akár 2x6 óra csöpögtetés is elég lehet.)7. ízesítés:Kibontom a kendőt és egy nagyobb tálba borítom a sajtmasszát. Sózom, fűszerezem, habosra keverem.Ezt végezhető darálóval, botmixerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.8. tárolás:Tárolása: Hűtőszekrényben 10-14 napot áll el.Eltarthatóságát befolyásolja a sóssága és a fűszerezettsége.A só tartósít, és kihozza az ízeket! Használjuk bátran.

Hirdetés azonosító: 2375573
Frissítve: 2024. április 24. 05:50

Hirdető adatai


 
Név Önitató Kft. Működő cég
Helység Baranya vármegye
7631 Pécs, Reménypuszta
Webcím www... Megjelenít
3 éve hirdető
Powered by Google
5

Kapcsolatfelvétel


Hirdető adatai
Telefon +36724 xxxxxx Megjelenít
E-mail xxx@xxx... Megjelenít
Üzenetet küldök
Üzenet küldéshez, kérjük, jelentkezzen be!
Regisztráció

Ön szerint ez a hirdetés hibásan lett feladva? Kérjük, ossza meg velünk észrevételeit az alábbi űrlap kitöltésével:

reCAPTCHA Védelem Adatvédelem - Általános Szerződési Feltétek

Komáromi-Gép KB3011B 3m-es szárzúzó akár 1 napos házhozszállítással eladó
Komáromi-Gép KB3011B 3m-es szárzúzó akár...

2.810.000 Ft +ÁFA

VADÁSZ HÁZ ELADÓ a Halápi erdészetben (Debrecen )
VADÁSZ HÁZ ELADÓ a Halápi erdészetben...

139.000.000 Ft

Gumiujjas Sorközművelő TOSCANO YCAY-07
Gumiujjas Sorközművelő TOSCANO YCAY-07

1.700.000 Ft +ÁFA

EVODISC T300 Vontatott Rövidtárcsa
EVODISC T300 Vontatott Rövidtárcsa

3.000.000 Ft +ÁFA

Cikkajánló


Piros vagy lila lesz a jövő búzatáblája?
Piros vagy lila lesz a jövő búzatáblája?

Megváltoztathatják a kultúrnövények levélszínét.

Mikroműanyagokat ebédre vagy vacsorára? Nem tudunk róla, mégis fogyasztjuk
Mikroműanyagokat ebédre vagy vacsorára? Nem tudunk róla, mégis fogyasztjuk

Ott vannak szinte minden élelmiszerünkben, és ez alól a zöldségek és gyümölcsök sem kivételek.

Előzd meg a tarrágást! Mit tehetsz a fenyőrontó darázs lárvái ellen?
Előzd meg a tarrágást! Mit tehetsz a fenyőrontó darázs lárvái ellen?

Mutatjuk!

Sajtóközlemény
Kisebb létszámú, de jobb minőségű vadállomány kialakítására kell törekedni
Kisebb létszámú, de jobb minőségű vadállomány kialakítására kell törekedni

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk.

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]