A helyszín a Szűcsi Völgy Tó, amely Heves vármegye Szűcsi település határában található bányató. Nem véletlen a horgászok egyik kedvenc helye a környéken. A csodálatos környezetben, egy völgyben fekvő, 30 hektáros, kristálytiszta vizű horgásztóban él Magyarország legtöbb őshonos halfajtája, köztük olyan hatalmas példányok, mint a gigapontyok. A mélysége egyes helyeken elérheti a 18 métert is - írta meg a Sokszínűvidék.

Brutális fogások

A nyugalom szigeteként ismert bányatónak közösségi oldala is van, ahol rendszeresen beszámolnak arról, hogy ki és milyen méretű halat fogott ki. Nem nagy meglepetésre idén már január első napjaiban horogra akadt egy 30 kilónál is nagyobb ponty, de azóta is csak úgy jönnek a gigahalak a tóból.


A napokban egy újabb bejegyzés készült, amiben tudósítottak egy horgász hatalmas fogásáról.

"Mesterhármas februárban. Nálunk ez is lehetséges. 22,40 – 23,60 – 26,60. Gratulálunk Szalma Józsinak"

– írták a bányató Facebook oldalán a kifogott halak súlyáról, majd gratuláltak a szerencsés horgásznak, Szalma Józsefnek a sikeres kapáshoz. A férfi még élőben is bejelentkezett, elárulta, hogy a két fogott pontyának a súlya 50,2 kilogrammot nyom. Józsi 4 napot töltött a nyugalom szigetén, ahonnan végül hatalmas mosollyal tért haza.

Visszakerültek a tóba

Természetesen a méretes halakat a helyi szabályok szerint a mérlegelést, valamint a fotózást követően minden alkalommal visszaengedték a tóba.