Egy halőr tett bejelentést a rendőrségre augusztus 17-én, csütörtökön arról, hogy Madarason a Priszpa-tónál bántalmazta őt egy horgász előző este - számolt be a police.hu az esetről.

Halőrt fojtogatott

A bűncselekmény Madarason történt, mert a halőr az 58 éves férfit ismét el akarta tiltani a horgászattól. A bajai rendőrök hamar elfogták a horgászt, aki a gyanú szerint fojtogatott egy halőrt, amiért az rajtakapta, hogy egy horgászbot helyett kettővel pecázik.

A rendőrség még csütörtök este kihallgatta a sértett személyt, aki részletesen beszámolt arról, hogy mi történt a vízparton. Elmondta, hogy tetten ért egy 58 éves férfit, aki annak ellenére, hogy csak egy botra volt engedélye, kettővel próbált horgászni. A férfi azonban nem volt ismeretlen a számára, hiszen korábban egyszer már eljárt ellene, akkor egy évre eltiltást kapott a horgászattól - írja a Pecaverzum.

Elárulta, hogy amikor igazoltatni akarta őt, akkor a férfi tudta, hogy mit csinál, megtámadta a halőrt, majd azt kiabálta: "Többször te engem nem tiltasz el a horgászattól!"

Az agresszív férfi először csak lökdösni kezdte a halőrt, majd végül odáig fajult a dolog, hogy fojtogatni kezdte őt. A rendőrök a bejelentést követően azonnal a bántalmazó keresésébe kezdtek, akit pár órán belül elfogtak.

Csak hivatalos engedéllyel lehet egynél több horgászbottal horgászni - fotó: pexels.com

Az 58 éves madarasi férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként a bajai nyomozók.