A Trattoriweb szakportál most tesztelte az erőgépet, melyet speciálisan a szőlő- és gyümölcsültetvényekre terveztek. A Landini a REX 4 sorozattal (mely a REX-sorozat immár 4. szériája)  mélyreható műszaki és funkcionális fejlesztéseket vezetett be a piacra. Megfelel a modern gazdálkodás legszigorúbb követelményeinek, egyben áttörést jelent a speciális traktorok szegmensében a technológia, az ergonómia, a kényelem, a rugalmasság és a formatervezés tekintetében egyaránt. A típus 4 változatban elérhető.

Az újszerű technológiai megoldások közé tartozik például a függesztett fülke, a robotizált sebességváltó, az Advanced Driving System (ADS) és a Stop & Action funkció, valamint a SmartPilot Plus joystick konzol. Mindezt megfejeli az Isobus-kompatibilitás, a telematikai menedzsment és az innovatív irányítási rendszer, amely integrált érzékelők segítségével lehetővé teszi a sorok közötti automatikus párhuzamos vezetést.

 Landini Rex 4-120 GT RoboShift

Bivalyerős motor duruzsol a kompakt traktor motorháztetője alatt – forrás: Landini

A tesztelt 120-as GT konfiguráció a legszélesebb (1,5 méter) felépítésű, elsősorban a nagyobb térállású ültetvényekhez. A motorháztető alatt egy 4 hengeres, rendkívül kompakt Deutz TCD 2.9 motor duruzsol. A karbantartási pontokhoz való hozzáférés egyszerű és a motorháztető felnyitása nélkül megoldható, mint ahogy az adBlue tankolás is. Teljesítménye 112 lóerő. Alapfelszereltség az Engine Memo Switch funkció, amely tárolja és előhívja a kívánt és bevált motorfordulatszámot adott munkafázisokhoz.

 Landini Rex 4-120 GT RoboShift

A kabin kiváló kényelmet és kilátást kínál a kezelő számára – forrás: Landini

A már tesztelt sebességváltó-opciók (Speed Four, Hi-Lo Power Four és HML T-Tronic) alternatívájaként az innovatív elektro-működtetésű HML RoboShift robotizált sebességváltó 36+12 vagy 48+16 változatban kapható mászófokozatokkal. A Stop & Action funkció csak a fékpedálra hatva megállítja a járművet, miközben egyidejűleg bekapcsolja a tengelykapcsolót is.

A Rex 4 kabinjának belső tere minden bizonnyal páratlan a legnépszerűbb versenytársak kínálatában. A GT változatokhoz opcionálisan mechanikus rugós lengéscsillapítókkal ellátott rendszer is rendelkezésre áll akár 60 mm-es függőleges elmozduláshoz, amely egyidejűleg működik az első tengely felfüggesztésével, hogy minden körülmények között maximális kényelmet biztosítson.Az új konzol ergonomikus és komplex, a SmartPilot Plus joystick az erőgép funkcióinak több mint 70%-át vezérli, beleértve a hátsó vagy középre szerelt elektrohidraulikus elosztók működését is. A műszeregység közvetlenül a forgatható ülés multifunkciós kartámaszán helyezkedik el. A fedélzeti technológiák közé tartozik az Isobus rendszer 8 hüvelykes monitorral a legfejlettebb munkagépek kezeléséhez, a gyárilag beépített flotta- és farmmenedzsment távdiagnosztikával, telemetriai rendszerrel.