Simon Péter vagyok, először is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindazok támogatását, akik szavaztak a videómra...

...nekik is köszönhetem, hogy részt vehettem ezen a nagyszerű kiránduláson.

undefined

Az első pár fotón utazásunk első állomását - egy kis családi gazdaságot - szeretném bemutatni, ahol 3 testvér dolgozik, illetve a szülők is besegítenek.

A gazdaság Marktoberdorftól pár kilométerre, Wald községben található. Az üzemméretet körülbelül 57 hektár földterülettel kell elképzelni, amiből 50 ha kaszáló, a többi pedig silókukorica.

undefined

A gazdaság főbb tevékenysége az állattartás,

undefined

kézműves sajt-, illetve sör készítés,

undefined

valamint a családtagok turizmussal is foglalkoznak és egy kis szállót üzemeltetnek.

A következő képek már közvetlenül a Fendt gyárban készültek,
- valamint szeretnék pár szót szólni magáról a Fendt márkáról bevezetésképpen.
Az 1930-as években a Fendt testvérek - a könnyebb munkavégzés reményében - megépítették az első Dieselross traktorukat, amely óriási sikert ért el, a gyár folyamatosan fejlődött.
A Vario váltóval már az 1970-es években kísérleteztek, de a gyártás pénzhiány miatt egészen 1996-ig váratott magára, amikor is kiadták a 926-ot. 1997-ben a Xaver Fendt GmbH & Co.  felvásárolta az AGCO cégcsoport.
Kirándulásunk során a marktoberdofi gyárba látogattunk el, ahol végig vezettek minket a teljes összeszerelő soron. A fülkéken és a motorokon kívül minden itt készül, -több AGCO cégcsoportos gép váltója is.
undefined
A több mint egy kilométer hosszú gyártósoron halad végig a legkisebb...
undefined
...és legnagyobb széria is.
undefined
A sorra sajnos fényképezőt nem vihettem, de így is sikerült pár emlékezetes élményt megörökítenem.
undefined
undefined