A Flumite® 200 hatóanyaga a diflovidazin, amely jelenleg az egyetlen eredeti magyar fejlesztésű növényvédőszer-molekula. Jelenleg minden évben szükséghelyzeti engedéllyel lehetséges a készítmény alkalmazása.

Az egyedi hatásmechanizmusú készítmény gátolja az atkatojások kelését, elpusztítja a lárvákat és a nimfákat, valamint sterilizálja a kifejlett nőstényegyedeket. Kiváló transzlamináris és gőzhatása révén eléri a levélfonákon és a szövedékben megbúvó atkákat.

Széles hatásspektrumának köszönhetően a Flumite®200 levél-, gubacs- és takácsatkák ellen is kiválóan alkalmazható, azonban kíméli a hasznos szervezeteket, és a méhekre sem veszélyes. Ebből eredően virágzáskor is felhasználható készítmény, és az integrált növényvédelmi technológiákba is könnyen beilleszthető.

szőlő

A készítmény a kiváló transzlamináris és gőzhatása révén eléri a levélfonákon és a szövedékben megbúvó atkákat – fotó: KITE Zrt.

A megfelelő hatás elérése érdekében (akár 40-60 nap) kulcsfontosságú a kijuttatás időzítése. A Flumite® 200 az atkatojásokat, a lárvákat, és a nimfákat pusztítja, ezért kijuttatásának optimális időpontja a kifejlett egyedek megjelenése előtt van.

A kezelést mindig az egyedszám ismeretében, az elszaporodás kezdetén kell elvégezni (ez takácsatkáknál levelenként 3-5 mozgó egyed), tehát a tünetek kialakulása előtt permetezzünkEz nemcsak a megfelelően hosszú időre való védelem biztosítása miatt fontos, hanem a rezisztencia elkerülése érdekében is.

Ha bármilyen oknál fogva megkéstünk a kezeléssel, akkor érdemes a Flumite® 200 és egy taglózó hatású atkaölő szer kombinációját alkalmazni, mely a fejlődő és a kifejlett egyedek ellen is hatásos, ezáltal teljes körű és hosszú hatástartamot érünk el. Gyümölcsösökben, bogyósokban, szőlőben, hibridkukoricában és szójában egy tenyészidőszakban csak egy alkalommal használjuk a készítményt.

flumite 200

A Flumite® 200 az atkatojásokat, a lárvákat, és a nimfákat pusztítja, ezért kijuttatásának optimális időpontja a kifejlett egyedek megjelenése előtt van – fotó: KITE Zrt.

A növényvédő szereket biztonságosan kell használni. A tájékoztatás nem teljes körű, használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati útmutatót!

Bővebb információkért látogasson el a KITE Zrt. holnapjára vagy keresse területileg illetékes kollégáit!