Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a hulladékgazdálkodás rendje megsértésének minősített esetével vádolják a férfit, akire a bíróságtól felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérték.

A vádirat szerint a férfi a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötőutat építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszúságban; betont, cserepet, téglát és palát helyezett el 3-5 méter szélességben és váltakozó vastagságban. A tanya köré pedig használt gumiabroncsokból épített 150 méter hosszú, 1,5-1,7 méter magas "kerítést". A kerítésépítéshez felhasznált gumin kívül is jelentős mennyiségű abroncsot tárolt az udvaron.


A férfi által elhelyezett építési törmelék a vádirat indoklása szerint "az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas", a hulladék teljes mennyisége – a gumiabroncsokkal együtt – mintegy 335 köbméter volt, ami meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A vádlott a főügyészség szerint nem rendelkezett a hulladékgazdálkodási tevékenység végzéséhez szükséges engedéllyel.

Indexkép: iStock